Genel, TV

3D Teknolojisinin Önemsizliği

10.01.2013

Ben bu işin böyle olacağını biliyordum hacı :)

ABD'nin Las Vegas eyaletinde devam eden dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES, teknoloji dünyasının son durumuyla ilgili de fikir veriyor.

Yeni nesil televizyonların bolca tanıtıldığı fuarda ise dikkatlerden kaçmayan bir nokta var: 3D nerede? Neden hiçbir üretici henüz dünyada yaygınlık kazanmayan ama devrim olarak nitelendirilen bir teknolojiyi ağzına almıyor?

Theverge'ün haberine göre televizyon üreticileri artık 3D yerine daha yüksek çözünürlüklü ekranlar ve OLED'in getirdiği özellikleri dillendiriyor. özellikle 4K UltraHD TV'ler üreticilerin bir numaralı gözdesi... Zira üreticiler kullanıcıların televizyon alırken 3D özelliğini aramaktan ziyade daha yüksek çözünürlük aradığını ve 3D'nin halihazırda sunulan bir küçük bir özellik olduğunu düşünüyor.

Sony'nin CEO'su Kaz Hirai, CES 2013'te yaptığı konuşmasında televizyonların dijital kayıt özelliğinin üzerinde daha fazla dururken 3D'den hiç bahsetmedi.

Sony'den Kentaro Matsumoto konuyla ilgili yaptığı açıklamada 3D'nin artık bir standart olduğunu ve daha yeni özelliklerin keşfedilmeye başlandığını belirtti.

3D seyretmek çoğu zaman rahatsız geliyor hacı bana. Görüntü net gelmiyor bana ve o netliğin kaybına değecek bir keyif almıyorum.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz