Genel, Komik

Hani Kıyamet Kopacağıdı?

22.12.2012

21 Aralık'ın Türkiye için bitmek üzere olduğu şu saatlerde halen sağ salim oturmaktayız :) Daha 21 Aralık'ın tüm dünyada bitmesine çok var ve ben bu yazıyı yazdıktan sonra kıyamet olursa ne yapalım şans :)) Şöyle ilginç bir yazıyı paylaşmaktır asıl niyetim :

21 Aralık 2012 yani bugün, 5 bin 125 yıllık Maya takviminin sona erdiği tarih. Birçok tarihi veriye göre yaradılış döngüsü de bu tarihte sona eriyor. 

1983 yılında keşfedilen dev Marduk gezegeninin, bugün Mars ve Jüpiter’in arasına gireceği ve kıyametin kopacağını düşünenler, hatta kıyamet anını net olarak söyleyenler bile var. Bu iddiaya göre Güneş’in Oğlak burcuna girdiği anda saatler Türkiye’de 13.11’i gösterecek. Kıyamet işte o an kopacak. Bazı uzmanlara göre bugün, sadece bir takvimin dönüm günü ve “kıyamet” olarak yorumlanması çok yanlış Birçok ülke, din âlimi ve NASA da söylentileri “hurafe” olarak değerlendirdi. Çoğunluk inanmasa da dünyanın dört bir yanında paniğe kapılan insanlar var. Kimileri yer altına özel odalar inşa edip yiyecek içecek stoku yaparken, kimileri de inanışta kurtarılmış bölge olarak geçen İzmir Şirince ile Fransa’nın Bugarach Köyü’ne gitti. Mayaların kıyamet kehanetini destekleyen 1300 yıllık Tortuguero Tableti’nin sonunda, felaketi ima eden, “Ve o gökyüzünden inecek” cümlesi de bugünün sonuna kadar durum değişmezse doğru çıkmamış olacak

KIYAMET KOPMADI

Maya takvimine göre 21 Aralık’ta kopacak kıyametten etkilenmeyeceğine inanılan İzmir’in Şirince Köyü çok hareketli günler yaşıyor. Kıyametin kopacağına inanan, inanmayan yüzlerce kişi günler öncesinden köye akın etti. Bugün sayının 15-20 bine ulaşabileceği söyleniyor. Şirince esnafı, kıyamet tişörtü, kıyamet çikolatası satarak kazandığı paranın keyfini çıkarıyor.

ODALAR BOŞ KALDI

Şirince’de 470 yatak kapasiteli otel ve pansiyonlarda 420 kişi oda ayırttı, 50 oda hâlâ boş. Otel ve pansiyon fiyatlarının da iddia edildiği gibi, 10 bin dolara kadar çıkmadığı, 200-250 TL arasında değiştiği belirtiliyor. Şirince esnafından Ali Özülkü, köyde büyük bir kalabalık olacağını tahmin ettiklerini belirterek, “Hiç umduğumuz gibi olmadı. Sokaklar bomboş” dedi. Valilik, jandarma ve belediye kıyamet için değil ama gelenlerin asayişi için çeşitli önlemler aldı. Valilikte kriz merkezi kuruldu. Bugün köye araçların girişine izin verilmeyecek. Vatandaşlar araçlarınıSelçuk girişindeki 4 ayrı otoparka park ettikten sonra 8 kilometreyi Selçuk Belediyesi’ne ait otobüslerle gidecek. Otel ve pansiyonların bahçelerine çadır kurulmayacak, beldede ateş yakılmasına izin verilmeyecek.

BROŞÜR DAĞITTILAR

Köyde, kıyamet söylentilerini fırsata dönüştüren başka gruplar da var. İzmir Sözler Köşkü İlim ve Kültür Derneği üyeleri, 18 bin kitap, 25 bin broşür, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Farsça ve Arapça Risale-i Nur dağıttı.

Kremlin Sarayı sığınağında 1000 dolara kıyamet partisi

RUSYA’da soğuk savaş döneminden kalan ve Sovyet liderlerini nükleer saldırıdan korumak için inşa edilen bir sığınak, kıyamet günü için hazırlandı. Sığınağa girişin bedeli 1000 dolar (1785 TL). Sığınakta bugün 24 saatlik bir parti düzenleniyor kıyametin kopmaması durumunda ise katılımcıların ödedikleri paranın yarısı geri ödenecek. Sığınaktaki eğlenceyi düzenleyen tur operatörü Alexei Pavlovsky, “Birçok insan herkesi korkutan bugünün daha konforlu ve güvenli geçmesini istiyor. Eğlence de buna eklenince mükemmel bir organizasyon ortaya çıkacak. Dünyayı sona erdirecek tufan ya da doğa olaylarını durduramayız. Ancak her şeyi daha güzel ve eğlenceli hale getirebiliriz” dedi.

56 METRE DERİNDE

Moskova’da yerin 56 metre altında bulunan tünel şeklindeki sığınak Kremlin’e çok yakın bir konumda. 1956 yılında yapılan 300 kişilik sığınakta, 18 ayrı odacık şeklinde koridor ve bir de asansör bulunuyor. Çocuklara oyun, yetişkinler için de bir sinema odası bulunacak olan sığınakta aynı zamanda bir çok ülke televizyon kanalını da naklen izleme imkânı olacak.

Putin: 4.5 milyar yıl sonra ve ben korkmuyorum

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, düzenlediği yıl sonu basın toplantısında çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu. Putin 1200 gazetecinin katıldığı toplantıda kıyametle ilgili şöyle konuştu: “4.5 milyar yıl sonra dünyanın sonu gelecek ve ben korkmuyorum” dedi. Son dönemde sağlık sorunları olduğu yönündeki iddialara ilişkin de Putin, bu tür dedikoduların siyasi muhalefete fayda sağladığını söyleyerek, “Benim cevabım ise çok açık: Rüyanızda görürsünüz” dedi.

‘Kıyamet’ öncesi sakin gece

Şirince, 21 Aralık öncesi son geceyi sakin geçirdi. Selçuk Müftüsü İlyas Öztürk, program gereği köyde olacağını söyleyerek, “Cuma namazı köydeyiz. Cemaatle beraber cuma namazını kıldıracağız” dedi.

‘Asıl kıyamet 22 Aralık’ta’

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan 21 Aralık kıyamet senaryosu nedeniyle herkesin akın edeceği Şirince’ye uyarı geldi. Günay, tek isteğinin Şirince’ye gidecek kişilerin buradan mutlu ayrılması olduğunu belirtirken, “İl turizm müdürünü de uyardım. Eğer misafirlerin ağırlanmasında sorun olursa, asıl kıyamet 22 Aralık’ta kopacak. Şirince’de fiyatlar artmasın, yemekler güzel olsun, sahte içki satılmasın” dedi. İl Sağlık Müdürlüğü, Maliye ve Selçuk Belediyesi ekipleri 20’ye yakın denetim ekibi gönderdi. Maliye şarap satan işyerleri ile, otel ve pansiyonları inceleyerek fatura ve fiş kesip kesmediğini denetlemeye başladı.

‘Alo saklanmamız işe yarar mı?’

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fetva hattı Alo 190’a çok ilginç kıyamet soruları geldi. İşte bazıları:

- Saklanmamız işe yarar mı?

- Nereye saklanabiliriz?

- Köyüme kaçsam kurtulur muyuz?

- Mahzene girelim mi?

- Kıyametten önce günahlarımdan nasıl kurtulurum?

- Kıyamet saat kaçta kopacak?

- Ateistim ama neler oluyor açıklar mısınız? Bize ne olacak?

- Kıyametin kopmasına az kaldı, tövbe için geç mi kaldım?

- Benim için tövbe kapısı kapandı mı?

- Allah’ın huzuruna çıkacağız. Nasıl bir hazırlık yapalım?

‘ALLAH BİLİR’

Soruların artması üzerine Diyanet İşleri şu açıklamayı yaptı: “Kıyametin ne zaman kopacağı tamamen Allah’ın bilgisi dahilindedir. Önemli olan ahiret için hazırlıklı olmaktır. 10 büyük alamet gerçekleşmeden kıyamet kopmaz.”

‘Hanım ölse küçük, ben ölsem büyük kıyamet’

Kıyamet tartışmasına Diyanetten Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan ilginç bir açıklama geldi. Bozdağ, “Bize düşen şey, kıyamet nedir, ne zaman kopuyordur, ne zaman kopacaktır değil de, Nasrettin Hoca’nın o fıkrasında olduğu gibi, hani diyor ya: ‘küçük kıyamet, büyük kıyamet. Hanım ölürse küçük kıyamet, biz ölürsek büyük kıyamet. ‘Esasında herkes, kendi kıyametine bakıp; ‘Öldükten sonra Allah’ın huzuruna gideceğiz, hesabımızı vereceğiz’ diye düşünse iyi eder” diye konuştu.

270 GAZETECİ TAKİP EDİYOR

Selçuk Belediyesi’nin akredite uygulamasına 100’e yakın basın kuruluşundan 270 gazeteci ve programcı başvurdu. Bu sabahtan itibaren gün boyu televizyonlar ve haber kanalları canlı yayınlar yapacak. Yabancı basın kuruluşlarından da 10 kişi akredite yaptırdı.

‘MAYA TUTMADI’

İşte sosyal medyadan kıyamet mesajları:

- KIYAMET İPTAL: ‘21 Aralık’ta kıyamet iptal! Ahiret soruları çalınmış .

- 3 GÜNLÜK DÜNYA : 2 gün önce: 3 günlük dünya Dün: Çıkmaz ayın son Çarşambası. Bugün: Bugün varız, yarın yokuz.

- KAÇ KAÇ: 21 Aralık’ta doğanlar ne yapsın? İyi ki doğdun laaaan kaç kaç kaç...) (Yavuz Seçkin)

- SONRA DOĞURURUM: Modern kadının son bahanesi; Hele şu 21 Aralık geçsin, o zaman doğururum :) (Akasya Asıltürkmen)

- NE İŞ: 21 Aralık diyorsunuz, “Öleceğiz” diyorsunuz, yılbaşına hazırlık yapıyorsunuz. Ne iş?

- AZRAİL’İN NUMARASI: Azrail; kıyamet senaryosu ile 21 Aralık’ta canını alacağı insanları Bugarach ve Şirince’de topluyor olmasın !

- KIYAMET SANACAKLAR : O değilde 21 Aralık günü ölenler kıyamet koptu sanacak.

- YUSUF YUSUF : 21 Aralık saat 00.00’da doğan çocuğa isim önerisi: Yusuf Yusuf

- REKOR : 21 Aralık günü Şirince, metrekareye en çok geri zekâlının düştüğü yer olarak Guinness’e girecek.

- NE GİYSEM : “Ayyy 21 Aralık geliyor acaba ne giysem herkes orada olacak:( (( (Beyin kabuğu olmayan kız)

- IN-OUT : Yeni yıla nasıl girersen öyle geçer (Out) 21 Aralık’a nasıl girersen gir nasıl olsa öleceksin (In)

- DÖNÜŞ BİLETİ: 21 Aralık için Şirince’ye gidenler arasında gidiş dönüş bileti alanlar da varmış.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz