İnternet

Google’ın Belalısı Anonymous’muş

12.12.2012

Olm ben de gıcık olmuştum Google+'a ulaşamamıştım nedeni buymuş meğersem :)

Google'ın mail hizmeti olan Gmail, dünya çapında büyük bir sorun yaşandı. Ülkemizde de saat dün 19:00'dan itibaren stabil bir bağlantı sağlanamadı. Ayrıca Google Chrome da yaşanan bu sorunlardan nasibini aldı. Saldırıyı ünlü hacker grubu Anonymous üstlendi.

Gmail, akşam saatlerinde yaşanan sorundan ötürü çöktü. Dünya çapında etkili olan problem neticesinde kullanıcılar hesaplarına erişemezken, eş zamanlı olarak internet tarayıcısıChrome'da da kilitlenmeler başladı.

Türkiye saati ile 19:00 sularında başlayan çökme problemiyle birlikte Gmail ve ona bağlı tüm e-posta hizmetlerine erişim sağlanamaz hale geldi. Sorun birçok bölgede etkili olurken, senkron çalışma sisteminden ötürü Chrome da kilitlenip hata vermeye başladı. Mail adreslerine girmek isteyen üyeler 502 server hatası ile karşılaştı. Twitter aracılığıyla birçok kişinin dile getirdiği konuya dair henüz yetkili isimlerden bir açıklama gelmedi. mail.google.com başta olmak üzere Google Drive, Google Takvim ve Google Docs platformlarıyla da bağlantıkesildi. Şu sıralar büyük ölçüde çözüldüğü görülen ulaşım sıkıntısının neden kaynaklandığı ise büyük merak konusu.

Saldırıyı Anonymous üstlendi
 
Eğer doğruysa, Twitter üzerinden @AnonymousPress hesabından yapılan açıklamaya göre saldırıyı ünlü hacker grubu Anonymous gerçekleştirdi. Google'ın 2 milyar dolarlık vergiyi ödememek için yaklaşık 10 milyar doları Bermuda'da tuttuğunu söyleyen Anonim, "Hadi bunu da Bermuda'da beklet!" diyerek Gmail'e yoğun saldırı gerçekleştirdi.

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz