Genel, İnternet, Mobil

Steve Jobs ve Flash Hakkında

21.11.2012

Bakın bakalım bu iddia nasılmış? 

Açık web'in giderek öldüğünden yakınan isimlerin arasına ColdFusion'ın kurucusu da eklendi.
 
ColdFusion dilinin kurucusu Jeremy Allaire, Facebook'un son zamanlarda iOS uygulamasında HTML5'i bırakarak Objective-C'ye geçmesini "utanç verici" olarak nitelendirdi. Allaire, gazetecilere gönderdiği e-postada Zuckerberg'in büyük bir yanılgı içinde olduğunu dile getirdi:
 
"Mark Zuckerberg büyük bir yanılgıya düştü. HTML5'i fırlatıp atması onun için oldukça utanç vericiydi, çünkü Facebook'un melez uygulaması fazlasıyla eski ve kötü yazılmış bir koda sahipti."
 
Steve Jobs, Flash hakkında açıkladığı görüşleri ile ona karşı bir savaş başlatmıştı. Jobs'a göre Flash hem yavaştı, hem güvensizdi, hem de "açık" değildi. Ancak Facebook'un iOS'da Jobs'un geleceğini çok parlak gördüğü HTML5'i bırakması, büyük bir çelişki oluşturuyor.
 
Allaire, Steve Jobs'un yaptığı açıklamalarda yanılgıya düştüğünü veya yanıltıcı olduğunu söylüyor. Allaire'e göre iOS'daki Flash'ı öldürmek, kullanıcıları yavaş ve sıkça kilitlenen bir yazılımdan kurtarmak üzere yapılmış hayırsever bir hareket veya onları daha açık HTML5 tabanlı uygulamalara yönlendirmeye yönelik bir davranış değildi. Allaire, Jobs'un konuşmasının sadece Apple'ın tescilli doğal uygulama geliştirme modelini korumaya yönelik olduğunu düşünüyor ve şöyle devam ediyor: "Apple, iOS'un doğal API'larını hızla geliştirmek üzere çalışmış olsa da, doğal uygulamalar içindeki HTML5 desteğini geliştirmek için zorlukla hareket ettiler."
 
Allaire, daha iyi bir çözümün kendi şirketinin üzerinde çalıştığı melez uygulamalar olduğunu düşünüyor.

Herşeyin kendi kontrolünde olmasını isteyen Steve Jobs ve Apple, tabi ki Flash'ı bu sebepten kaldırmak istiyordu. HTML5 falan hikaye. Hiç HTML5'in gelişmesi için Apple'ın yaptığı bir şey gördünüz mü? Adamlar HTML5 sayfa yaptılar yalnız Apple tarayıcısı olan Safari'de çalıştı bildiğin rezalet.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz