Ben de yenice 4.1.1 tabanlı MIUI'e geçmiş biri olaraktan bakıyorum aşağıdaki habere.
Android ekosisteminde güncelleme konusu hep kanayan yara olmuştur.Android ekosisteminde, hangi sürümlerin ne kadar kullanıldığı her ay düzenli bir şekilde araştırılıyor.
Android'in yeni sürümü Jelly Bean, araştırmalara yüzde 1.2 kullanım oranına ulaşmayı başardı. Android 4.0 Ice Cream Sandwich, hala istenilen düzeyde olmasa da yine de yaygınlaşmış olarak gözüküyor.Android 4.0.3 ve 4.0.4 versiyonları yüzde 20.8 kullanım oranına sahip.
En yüksek kullanım oranı Android 2.3.3 ve 2.3.7 arası Gingerbreadsürümü olarak göze çarpıyor. Hala pek çok telefon üreticisinin ürünleriniGingerbread ile sunduğu, piyasaya Gingerbread ile gelen modellerinçoğuna yeni güncellemenin gelmemesi, bu acı tablonun baş sorumlusu olarak görülüyor. Gingerbread kullanıcıları yüzde 57.2'lik bir orana sahip.
Android 2.2 Froyo, hala yüzde 14'lük bir kullanım oranına sahip. 2.1 Eclair sürümü de yüzde 3.7'te. Artık Android 1.5 Cupcake ve 1.6 Donut'un kullanım oranları da önemsenecek seviyede değil. Sırasıylayüzde 0.2 ve 0.4 olarak haneye yazılmış.
Android ekosisteminde diğer ilgi çeken bir detay da kullanılan ekranların büyüklüğü. Ortalama 4 inç boyuta sahip cihazların kullanıldığı Androidekosisteminde, kullanılan çözünürlüğe bağlı ppi aralığı ise 200 - 300 aralığında. Artık Android ekosistemindeki pek çok cihazın ortalamanın üzerinde bir çözünürlüğe sahip olduğunu görüyoruz.
Adamlar diyeceğini demiş zaten. Android'i yükseltme olayı sıradan kullanıcılar için oldukça zor bir işlem ve Samsung falan official güncellemeleri çok geç yapıyor. Ne olacak bu işin sonu bilmem gari :)
Yorum Yok