İnternet, Mobil

Apple’ın iAd Saçmalığı

10.06.2010

Yemin ederim akıllanmayacak bu Apple. Her konuda alınan saçma kararlarına bu sefer de iAd isimli reklam platformunu eklemiş. Şu habere bakalım : 

Apple'ın iAd adını verdiği ve iOS 4 kullanan yeni modellerinde (iPhone 3GS, iPhone 4, iPod touch ve yakında iPad) çalışacak platformun kullanım şartlarına göre sadece bağımsız reklam şirketlerinin platform üzerinde yer alması mümkün. Tam cümleyi vermek gerekirse Apple'ın şartlarına göre; "reklam dışındaki işlerle uğraşanlar; mesela geliştiriciler, mobil ürün satıcıları ve mobil işletim sistemi sahipleri bağımsız sayılamayacağından iAd'i kullanamaz".

Google'a göre bu şartlar "ne tüketiciler ne de geliştiriciler için kullanışlı değil". Ve hatta iAd'in koyduğu bu koşullar, rekabetin ve gelişimin önüne çekilmiş bir engel niteliğinde. Eğer diğer rakipler ve resmi yetkililer de bu görüşe katılırsa, 1 Temmuz'da devreye girecek iAd'in ömrü çok uzun olmayabilir.

Yani adamlar diyor ki "benim keyfime uygun olan firmalar bu platformu kullanabilir". Ulen adamlar bizim engelci devleti bile geçti iyice saçmalamaya başladılar. Hayır hadi benim gibi Windows'cuları geçtim de asıl Apple kullanıcıları ve geliştiricileri neden isyan etmiyor ben onu anlamıyorum.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz