Genel, İnternet

Google, Videolarda Yüz Tanıyacak

09.07.2012

Güzelmiş la bu olay :

Sabit resimlerde yüz tanımlama yeni bir şey değil, ama bazı araştırma projeleri ve hafif abartılı televizyon dizileri dışında videodan yüz tanımlamaya pek rastlanmıyor. Ancak Google, bu durumu değiştirebilir.
 
Yeni yayınlanan bir patent başvurusuna göre şirketin planladığı teknoloji, video karelerinden insanların yüz karakteristiklerini tanımlayan bilgi kümeleri topluyor. Bir insanın farklı açılardan nasıl göründüğünü bilen yazılım, böylelikle çeşitli açı ve ışık kombinasyonları altında bile yüzleri tanımayı hedefliyor.
 
İlk akla gelen uygulama alanı, YouTube üzerinde videolardaki insanları etiketleme işlevi. Ancak yükseltilmiş gerçeklik uygulamalarında da yer bulacağı kesin. Örneğin Google Glass'te bu uygulamayı kullanarak karşıdan gelen tanıdığın ismini hatırlama sıkıntısından tamamen kurtulabilirsiniz. Hayata geçirme konusunda bir yol haritası var mı bilinmiyor, ancak bu patentin Google'ın düşünce tarzına ilginç bir örnek oluşturduğu da bir gerçek.

Ne kadan başarılı olur tartışılır tabisi bu olay lakin Google yaparsa iyi yapar ondan eminim. Ünlülerin benzerleri baya bir sorun olacak bu durumda :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz