İşletim Sistemi

Windows 8’e Yükseltme

03.07.2012

Uuuu güzel bir haber okudum hacıt :

Microsoft, geçtiğimiz aylarda Windows 7'li yeni PC alanların Ocak 2013 tarihine kadar 14.99 dolarkarşılığında Windows 8'e yükseletebileceğini söylemişti. Peki daha önce satın alınan, daha eski Windows 7'li PC'ler de Windows 8'e yükseltme yapabilecek mi?

İnternete sızan raporlara göre Microsoft, Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic ve Windows 7 Premium yüklü PC'leri Windows 8'in standart sürümüne yükseltmeye izin verecek. Yükseltme sırasında ayarlar, dosyalar ve uygulamalar korunacak. Bu PC'lere sahip olanlar veya Windows 7 Professional ve Windows 7 Ultimate kullananlar, tüm ayarlarını, dosyaların ve uygulamalarını koruyarak Windows 8 Pro'ya yükseltebilecekler.

İlk Service Pack'i yüklemeyen Windows Vista sahipleri, Windows 8'e yükseltebilecekler ancak sadece kişisel dosyaları korunacak. Vista'yı Service Pack 1 ile kullananlar ise Windows 8'e kişisel verilerini ve sistem ayarlarını koruyarak geçebilecekler.

Windows XP kullanıcılarına da iyi bir haber var. XP kullanıcıları, Windows 8'e yükseltebilecekler, ancak yükseltme sırasında sadece kişisel veriler korunacak.

Rapora göre yükseltmeyi farklı diller arasında yaptığınızda dosyalarınızı, ayarlarınızı ve uygulamalarınızı korumanız mümkün olmayacak. 32-bit işletim sistemini 64-bit işletim sistemine yükseltmek de mümkün olmayacak.

Bu denilen oluyorsa kurulu Windows 7'mi Windows 8'e yükseltebilenzi ;)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz