İnternet

Last.fm Hacklendi

11.06.2012

Uuuu bebeğim gayet ciddi bir durum.

Son birkaç gündür özellikle sosyal ağ sitelerine karşı düzenlenen saldırılar dikkatleri bu yöne çevirdi. Kısa bir süre önce LinkedIn ağına düzenlenenhack işlemi ile milyonlarca üyenin şifresi ele geçirildi. Olay henüz sıcaklığınıkorurken benzeri bir saldırı haberi de Last.fm'den geldi.

2002 yılında yayın hayatına başlayan müzik dinleme ve tavsiye platformu, yapılan resmi açıklamaya göre hack saldırısına maruz kaldığını bildirdi. Olayın ardındaki isimler henüz tespit edilemezken, şirket açıklama sonrası adeta sessizliğe gömüldü.

Sadece "bazı" kullanıcı hesaplarının etkilendiği söylenen olayın sonucunda ne kadar kayıp ya da zarar olduğundan bahsetmeyen Last.fm cephesikonuyu araştırdıklarını söylemekle yetindi. Hakkında çok fazla bir bilgi akışının olmadığı saldırıdan ötürü tüm kullanıcıların şifrelerini derhal değiştirmeleri istendi.

LinkedIn gibi ele geçirilen verilerin internette yayınlanmasından çekinen şirket muhtemelen bunu önlemek adına elini çabuk tutmak istiyor. Saldırıyı kimin üstleneceği, çalınan dosyaların detayları şimdilik büyük merakkonusuyken olayın çözümlenmesinden sonra tekrar açıklama yapılması bekleniyor.

Ben de değiştirdim şifremi hadi bakalım hayırlısı.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz