İnternet

Google, Meebo ve Quickoffice’i Satın Aldı

06.06.2012

Wuu bebeğim habere bakale :

Arama motoru devi, ilk olarak Pazartesi günü, anında mesajlaşma şirketi Meebo’nun satın alımının tamamlandığını duyurdu. Dün yapılan bir diğer satın alım duyurusunda ise mobil cihazlar için iş verimliliği artırmaya yönelik uygulamalar üreten Quickoffice’in Google bünyesine katıldığı belirtildi. Quickoffice, Google’ın Android ve Apple’ın iOS işletim sistemleri içinuygulamalar üretiyor.

Google, yaptığı alımların rakamsal bilgilerini açıklamadı ancak teknoloji sitesi All ThingsD, Meebo’nun 100 milyon dolara satıldığını öne sürdü.

GOOGLE NE AMAÇLIYOR?
Google’ın bir yetkilisi, satın alımlar hakkında yaptığı açıklamada, “Meebo’nun sosyal ağ tecrübesinin Google+ ekibine büyük katkı yapacağına inanıyoruz. İnternet üzerinde daha fazlakullanıcıya ulaşmak için Meebo ekibiyle çalışmaya başlamak adına sabırsızlanıyoruz” dedi.

Google +, Google’ın sosyal medya ağı olarak biliniyor. Ancak şirket Google +’ın bir sosyal medya ağından çok, sunduğu tüm hizmetleri kullanıcılarına daha pratik kullanımla sunan bir platform olduğunu belirtiyor. Google, anındamesajlaşma hizmeti ve arama motoru çubuğuna sahip Meebo ile sosyal medyadaki gücünü artırmak istiyor.

İŞ DÜNYASINA YAKIN ÇEKİM
Google’ın Quickoffice satın alması ise tamamen iş dünyasında nüfuzunu artırmaya yönelik bir hamle. Quickoffice, Google Dokümanlar ve Google Drive (bulut hizmeti) gibi hizmetlere ek olarak Google’ın iş dünyasına sunulan hizmetlerine güç kazandıracak.

Google baş mühendisi Alan Warren, kendi blog sayfasında yaptığı açıklamada, “Tüketiciler, müşteriler ve okullar, Google Uygulamalarını kullanarak her yerde, herkesle ve her cihazla birçok işlem gerçekleştiriyor. Quickoffice, birçok dosya türü arasına kusursuz işlem yapılmasını sağlayan bir sistem oluşturdu. Bu etkin teknolojiyi kendi uygulamalarımıza katmaktan mutluluk duyacağız” dedi.

QuickOffice’in iPad, Android tabletler ve diğer mobil cihazlara uyumlu olan uygulamaları, kullanıcılara metin editleme ve elektronik çizelge programları sunuyor.

Moor Insights & Strategy araştırma şirketi analisti Patrick Moorhead, “Quickoffice’i satın alması, Google’ın bulut teknolojisine tek taraflı girmesinin ona yetmediğini gösterdi. Bilgisayarlarda kullanılan etkin uygulamalarla Google iş dünyasına atılması gerektiğini fark etti” yorumunda bulundu.

Google, geçtiğimiz ay sonlandırdığı ve şirket tarihinin en büyük satın alımı olan bir diğer anlaşmada, Motorola'yı 12,5 milyar dolara bünyesine katmıştı.

Walla ben internetten chat için Meebo kullanan insanım o yüzden aşinalığım var sisteme ve iyi çalışan bir sistem hakketten. Google+'a sağlam bir chat altyapısı sağlayabilirler gibime geliyor.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz