Genel, İnternet

İnternet Kesintisinin Sebebi

30.04.2012

Uuuu bebeğim 27 Nisan tarihinde yaşanan ADSL kesintisinin altında büyük olaylay varmış :)

Kesintiyle ilgili açıklama yapan Türk Telekom, teknik bir aksaklık nedeniyle internet erişiminde sorun yaşandığını ve kısa sürede sorunun giderildiğini Facebook ve Twitter üzerinden paylaştı. 

Ancak teknik aksaklığın ne olduğu konusunda  herhangi bir bilgi verilmeyen olayın nedeni RedHack'in yaptığı açıklama ile anlaşıldı.

Kızıl Hackerlar, "Değerli dostlarımıza, özgürlükçü aydın insanlara, ezilen cefakar fedakar halkımıza" başlığıyla yayınladığı açıklamada, bir süre önce kendilerine destek videosu yayınlayan Anonymous'un 27 Nisan tarihinde Türkiye'deki kimi devlet kurumlarının sitelerine saldırı yapacaklarını bildiklerini belirtirlerken, "27 Nisan 2012 tarihiyle, TTNet başta olmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı, Yargıtay vb birçok önemli kuruluşa Anonymous, RedHack, DGVirus, AnarcyCrew olarak ataklar düzenlenmiştir" dedi.

Bu sitelerden Emniyet Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı'nınkilerin Anonymous tarafından çökertildiğini söyleyen RedHack, sorunu çözemeyen TİB yetkililerinin çareyi yurtdışına çıkışları kapatmakta bulduğunu belirtti. 

Anonymous ile birlikte birçok devlet kurumuna saldıran RedHack'i engellemek için, TTNet'in de çözümü internetin "fişini çekmekte" bulduğu belirtildi.

Kızıl Hackerlar dün akşam saldırıların nedenini ise şöyle sıraladılar;

1- Playstation ve chat geyikleri delil olarak alinarak tutuklanan ve RedHack eylemleriyle baglantilari olmayan biri 17 yasinda 7 gencin "derhal" serbest birakilmasini istemek!
 RedHack'e "teror orgutu" muamelesi yapilarak pesine Interpol'un bile takilmasinin RedHack'i yildiramayacagini gostermek, ayrica biz burdaysak tutukladiklariniz kim'?) diye sormak.
2- Anonymous'un bizle dayanisma eylemine iceriden destek vererek dostlarimizi yalniz birakmamak, Anonymous'un dayanismasindan mutluluk duydugumuzu gostermek.
3- Yaklasan 1 Mayis'i sanki "kendi isci sinifina vermis" gibi "somurge valisi" edasiyla ona buna "dayilanan" AKP hukumetine ve onun valisine dikkat cekerek, halkimizi isci kardeslerini sahiplenmeye cagirmak.
4- Adil kota vb uygulamalarla "dusuk hizda" internet ile kullaniciyi somuren, zenginlere daha iyiulasim saglarken durumu iyi olmayanlara cok yavas interneti fahis fiyata satan TTNET'i protesto etmek.
5- Pensilvanya Imami'nin ve ordusunun "yenilmez" "herseye kadir" olmadiklarini halkimiza gostermek "cesaret gayri" demek ;)
6- Eglenmek ;)

Redhack açıklamasında,"Bizi hafife aliyorlardi, ama onlara "dua" ile yonetemedikleri tek yerin burasi oldugunu gosterdik saniriz ;)" cümleleri ve "Zafere kadar sosyalizm!" sloganıyla bitirdi.

Hack işlemini engellemek için interneti kesen tek ülke bizizdir heralde :)) Olm neresi hacklenecekse oranın bağlantılarını kessenize :)) Bir de sanki bağlantıyı geri açınca aynı risk tekrar oluşmuyor?

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz