Genel, Komik

Kopimizm Saçmalıkları

06.01.2012

Haaah al sana haberin kralı :))

İsveç’te dosya paylaşımı bir din olarak kabul edildi. İsveç hükümeti korsan dosya paylaşımının kutsallığına inanan “Kopimizm Misyoner Kilisesi”nin resmiyetini onayladı.

Kopimizm, İsveç’in tartışmalı Korsan Partisi’nin gençlik kolu “Genç Korsanlar” tarafından 2010 yılında kuruldu. O günden bu yana yaklaşık 3 bin takipçiye ulaşan bu “inanç sistemi” bugün İsveç hükümeti tarafından resmen bir din olarak kabul edildi.     
 
Adını, İngilizce “kopyala beni” anlamına gelen “copy me” ifadesinden alan Kopimi hareketi, daha önce iki kez din olarak kabul edilmek için başvuru yapmış ancak reddedilmişti.
 
Kilise, dua ve ayin sistemlerini netleştirerek yeniden başvuru yapmasının ardından nihayet onay aldı.
 
KOPYALA/YAPIŞTIR

Kopimizm Misyoner Kilisesi Direktörü Isak Gerson, The Local gazetesine yaptığı açıklamada, “Nihayet rahatladık. Daha önce reddedilmemiz normaldi. O günden bu yana yetkililerle temaslarımızı sürdürdük ve bunun sonucunda yeni bir başvuru hazırladık” dedi. 
 
Gerson bugünden sonra asıl hedeflerinin dini uygulamalarını güçlendirmek ve üyelerle iyi ilişkileri sürdürmek olduğunu söyledi.  
 
Kopimistlerin internet sitesinde bilginin kutsal olduğu, dosya kopyalama ve paylaşmanın ise ibadet olduğu ifade ediliyor. Kopyala/Yapıştır işlemlerinin kısa yolları olan Ctrl+C/Ctrl+V ise kutsal semboller olarak görülüyor. 
 
KORSAN HALA YASAK
 
Resmi din statüsünün açıklanmasının ardından sitede bir yoğunluk olduğu ve açılamadığı ifade ediliyor. Giriş sayfasında bu dine geçmek isteyenlerin “ortalık sakinleşene kadar beklemeleri ve birkaç gün sonra yeniden siteye girmeleri” tavsiye ediliyor.
 
İsveç, Kopimizmi resmen din olarak kabul etse de korsancılık ülkede hala yasadışı olarak kabul ediliyor.

Walla buradan anlaşılıyor ki İsveç bizden daha işsiz güçsüz bir memleketmiş :)) İnsan klonlamak falan sevaptır der bu adamlar yakında iyice ortalık karışır :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz