Spor

ve NBA Başlıyor!

26.11.2011

Hadi bakalım NBA'de sonunda bir karara vardılar ve sezon 25 Aralık'da başlıyor. Haberin bir parçası şu :

Dün NBA yönetimi ve Oyuncular Birliği, başkan Derek Fisher'ın da katılımıyla New York'da tekrar toplandı. 12 saat süren ve yerel saatle gece 2'de biten toplantı sonrası alınan kararlar haber ajanslarına bomba gibi düştü.

Yapılan toplantının ardından taraflar arasında anlaşma sağlandığı ve 25 Aralık'ta ligin başlayacağı bilgiler arasında. 66 maçlık bir lig olacak.

Lokavtın bitmesinden en çok etkilenecek olan takım Beşiktaş olacak deniyordu bakalım söylenenler doğru çıkacak mı? Deron Williams geçen hafta 50 sayı atarak çılgın performanslarına bir yenisini eklemişti ve çok iyi oynuyordu, Beşiktaş'ın bundan çok etkileneceği aşikar durumda yani. Bir de Barcelona çok üzülmüştür bu durumu çünkü Gasol kardeşlerle büyük ölçüde anlaşma sağlamışlardı.

Kimlerin gideceğine dair haber de şöyle :

NBA'de lokavt sona erdi ve şu an herkesin kafasındaki en büyük soru işareti ülkemizden ve diğer ülkelerden kimler Amerika'ya geri döneceği. Listenin tamamını yazmak çok zaman alır ancak biz şimdi ülkemiz ve Euroleague takımlarını yazalım. Zaman geçtikçe güncelleyeceğiz.

Türkiye
Beşiktaş Milangaz: Deron Williams, Semih Erden
Galatasaray MP: Zaza Pachulia
Anadolu Efes: Ersan İlyasova (kesin değil)
Fenerbahçe Ülker: Thabo Sefolosha
Türk Telekom: Mehmet Okur

Euroleague
Caja Laboral: Kevin Seraphin, Goran Dragic. (Reggie Williams geçtiğimiz gün takımdan ayrılmıştı zaten)
SLUC Nancy: Nicolas Batum.
CSKA Moskova: Kirilenko'nun durumu belli değil. NBA'de free agent durumunda ve gelecek tekliflere göre kalıp kalmayacağı belli olacak.
KK Zagreb: T.J. Ford
Zalgris: Ty Lawson
Maccabi Electra: Jordan Farmar, Omri Casspi
Real Madrid: Rudy Fernandez, Serge Ibaka
Partizan: Nikola Pekovic
Emporio Armani Milano: Danilo Gallinari
Union Olimpia: Danny Green

Euroleague dışında da bir çok yıldız lokavt boyunca Avrupa'da oynadı. Tony Parker,Ronny Turiaf, Tiago Splitter ilk akla gelen isimler. Onlar da Amerika'ya geri dönecekler.

Avrupa baya baya bir şenlenmişti aslında lokavt sayesinde lakin NBA'in tadı bir başka be hacı :) 25 Aralık'da Christmas'da yapılacak açılış maçı büyük ihtimalle Lakers ile Miami arasında olur ki kral bir başlangıç olsun ;)

Yapılan anlaşma hakkında detaylı bir bilgi henüz açıklanmadı. 10 gün içerisinde detayları falan halledeceklermiş. Bence "Hacı olmii böyle deli gibi para kaybediyoruz. Bir şekilde başlayalım lige sonra anlaşmayı oturturuz." dediler :)

Hadi bakalım hayırlı olsun. Umarım yakın zamanda Digiturk'de NBA TV geri gelir.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz