Spor

NBA Bu Sene Yok Gibi

15.11.2011

Bilen bilir bu senenin başında NBA'de takımlar ile oyuncular arasındaki anlaşmazlık yüzünden lokavt ilan edildi ve şu zamana kadar maçlar oynanmadı. Dün yapılan son görüşmeden de olumsuz bir sonuç çıktı ve bu sene NBA'in oynanma ihtimali bir hayli düştü. Haberi şöyle araklayalım Solobasket.net'den :

NBA ile Oyuncular Birliği arasında yapılan görüşmelerin ardından, Oyuncular Birliği’ne sunulan son teklif reddedildi.

NBA’de lokavt süreci 137. güne girerken sezonun tamamen iptal edilmesi gündeme geldi. Oyuncular Birliği ile takım sahipleri arasında süren görüşmeler sonrası, takım sahiplerinin, gelirlerin paylaşımı konusunda oyunculara sunduğu “Gelirleri yarı yarıya paylaşalım” teklifi, Oyuncular Birliği tarafından reddedildi.

Oyuncular Birliği, teklifi reddetmekle kalmadı ayrıca, NBA’i, tekelci uygulamaları olduğunu öne sürerek “antitröst” davası açtı. Bu dava sonrası NBA sezonunun tamamen iptal edilmesi gündeme geldi. Bu konuda henüz kesin bir karar olmasa da hukukçular, ligin iptalinin yüksek ihtimal olduğunu dile getirdiler.

Yaşanan gelişmeler, Türkiye ve Avrupa basketbolunu yakından ilgilendiriyor. Deron Williams, Mehmet Okur, Semih Erden, Zaza Pachulia ve Thabo Sefolosha gibi lokavt süresince Türkiye’ye gelen oyuncuların yanısıra Andrei Kirilenko, Rudy Fernandez, Tony Parker, Danilo Gallinari, Nicolas Batum, ve Jordan Farmar gibi Avrupa’nın çeşitli kulüplerine imza atan önemli isimler, büyük ihtimalle sezonu Avrupa’da tamamlayacak.

Bu arada, ABD’de kalmayı tercih ederek, lokavtın biteceği umuduyla çalışmalarını sürdüren çok sayıda basketbolcunun da Avrupa kulüplerine gelme ihtimali ortaya çıkacak.

Halen küçük bir umut olsa da bu saatten sonra zor görünüyor anlaşma. Bakalım oyuncuların açtıkları davalar sonucunda neler olacak?

Aslında bu durumdan memnun olan kişiler de var. Mesela Beşiktaş'lı basketbolseverler Deron Williams'ın gitmesini hiç istemezler çünkü adam sayı kralı şu anda ligde :) Şimdi lokavt'ın bitmeyeceğini kabullenen oyunculardan da birkaçı gelirse oooh yeme de yanında yat olur Avrupa basketbolu :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz