Spor

NBA’de Finaller Karışık

11.06.2011

Hacı şu an itibarı ile Dallas Mavericks, Miami Heat karşısında seride 3-2 önde bulunuyor ve kalan son 2 maç Miami'nin sahasında yapılacak. Ben de bir iki laf edeyim dedim bu durumlar ilgili :)

Aslen LeBron James'i pek sevmem, adamın eline basketbol topu yakışmıyor bir kere ama yetenekleri inanılmaz bunu kabul etmek lazım. Lakin özellikle finallerin son maçlarında gördük ki kafa olarak tüm konsantrasyonunu kazanmaya vermediği, hırslı olmadığı da çok açık. Adam "çıkar oyunuma bakarım, bir iki hareket yaparım seyirciyi heyecanlandırırım bu kadar" diye düşünüyor resmen. Bakalım kalan 2 maçta neler yapacak ama yeniden "LeBron pes etti" yorumlarıyla karşılaşmaya çok yakın duruyor.

90'lı yılların sonundan beri bütün büyük yetenekler Micheal Jordan ile kıyaslanmaya başladı ama yok yani öyle bir oyuncu bir daha gelmedi ve gelmesi de çok zor. Bana göre Jordan'a en yakın oyuncu Kobe Bryant var şu anda mantalite ve yetenek olarak. Eline de top yakışıyor Allah için Kobe'nin ama o bile onca disiplinli çalışmaya rağmen Jordan kadar hükmedemedi basketbola. Jordan resmen korku salıyordu rakip takım oyuncuları üzerine ve bakışları, konuşmaları, hareketleri, oyunu durmadan ezmeye çalışıyordu rakip oyuncuları ki çoğu zaman da başarılı oluyordu bu konuda.

Bu sene şampiyon olmasını istediğim takım Miami Heats açıkçası çünkü Dwyane Wade gibi bir oyuncuya sahipler. Biraz çalma çırpma ile de olsa Wade'in formasına sahip olduğumu da belirtmek lazım :) Benim en sevdiğim özellik hız özelliğidir sporda, oyunlarda, süper kahramanlarda falan ve Wade'in lakabı "Flash" olduğu içün ben de çok seviyorum elemanı :) LeBron Miami'e gelince ikinci planda kaldı biraz ama Miami şampiyon olursa finallerin en değerli oyuncusu Wade olacak bence. Takımı gerçekten sürükleyen oyuncu o çünkü.

Bu arada Dallas'ın süper yıldızı Dirk Nowitzki'den de bahsetmek lazım ya. Adam inanılmaz şut atıyor hacı ve artık "bakalım kaçıracak mı?" diye bakıyorsun şutlarına. Öyle boş şut atıyor olsa anlayacam hepsi el üzerinden hemen hemen ve şöyle bir durum oldu adam için resmen, şutun boş olması ile el üstünden olması arasında bir fark yok kaçırma oranı ikisinde de aynı :) Herkesin yaptığı yoruma katılıyorum ve ben de bir "makine" olduğunu düşünmeye başladım adamın:))

Yarın gece yani Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece serinin 6. maçı Miami'de oynanacak ve bence bu maçı Miami farklı olarak kazanacak içlerindeki birikimden dolayı. Bakalım herşeyin hayırlısı diyorum :))

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz