Genel, İnternet

Yurtdışı Alışverişlerde Sıçış

21.04.2011

Hadi bakalım buyrun buradan yakın. Yeni gelen düzenleme ile şimdiye kadar güle oynaya aldığımız 150 Euro'nun altındaki vergi muafiyeti dahilindeki ürünlerde bundan sonra durum değişiyor.

Yeni düzenlemeye göre öncelikle bu vergi muafiyetinden yalnızca gerçek kişiler yararlanabilecek yani şirketler bundan faydalanamayacak. Bu çok önemli bir madde değil (en azından benim umrumda değil) lakin devamı geliyor :

Kozmetik ürünleri ile tedavi amaçlı olmayan gıda takviyeleri ve sporcu gıdalarının muafen posta ve hızlı kargo yoluyla getirilmesi tamamen yasaklanıyor. Bunlardan almak isteyenler vergisini verip alabilecekler yalnız bu gümrük işleri ne kadar beter işlerdir benim Ministry Of Rock programını alırken çektiğimi bilenler bilirler :) Hadi bu da öyle çok önemli bir durum değil (yine en azından benim için) fakat şimdiki madde cümlemizi etkiliyor :

Kozmetik ürünleri ile tedavi amaçlı olmayan gıda takviyeleri ve sporcu gıdaları dışındaki eşya için muafiyet hakkının kullanımına, 2 ayda en fazla 1, yılda en fazla 5 şeklinde bir sınırlama getiriliyor.

Özellikle zırt pırt oyun alan biri olaraktan bu olayın yılda 5 kere gibi çok az bir değere indiriliyor olması feci derecede can sıkıcı! Bakalım durumda bir değişiklik olacak mı ama bu şekilde bildiğin rezalet oluyor.

Internet sayesinde dünyanın geldiği konuma uyum sağlayamayan zihniyetin saçmalıkları olarak değerlendiriyorum.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz