Komik, Sinema

X-MEN Origins : Wolverine Olayı

05.04.2011

Gezinirken ilginç bir haberle karşılaştım. Zamanında Wolverine filmi çıkacakken daha sinemalara gelmeden korsan olarak piyasaya düşmüştü ve ben de bu versiyonunu izleyen kişiler arasındaydım. Filmin korsanının çook acaip bir olayı vardı : postproduction'dan geçmemişti yani tamamlanmamıştı! Bilgisayar efektleri wireframe şeklinde çok bariz yapılmıştı, adamlar zıplarken bağlı oldukları kablolar görünüyordu falan bildiğin filmin yapımını anlatan belgesel gibi olmuştu yani film :)))

Efendim filmin yapımcısı FOX böyle bir rezaletten sonra işin peşini bırakmamış ve bakın ne olmuş :

X-Men Origins: Wolverine isimli sinema filminin internete düşen tamamlanmamış kopyası, internete düşüş tarihinin erkenliğiyle birçok kişiyi şaşırtmıştı. Tamamlanmamış bilgisayar efektlerine rağmen birçok sabırsız X-Men ve Wolverine hayranı filmi indirmekten kendini alamadı.

FBI'ın da yardımlarını alan FOX bu dosyayı internete sızdıran kişi olan 48 yaşındaki Gilberto Sanchez'i buldu ve üç yıl hapsini istedi. 250 bin dolar para cezasının yanı sıra üç yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olan Sanchez normal yaşamında bir camcı ve müzisyen. Megaupload.com'a filmi yüklediğini itiraf eden Sanchez, kopyayı Bronx'ta bir sokak satıcısından 5 dolara satın aldığını söyledi.

Sanchez şu anda davaya bakan yargıcın vereceği cezayı bekliyor.

Gayet kol gibi bir gelecek adamı bekliyor ve sokak satıcısından aldığı olayına ben pek inanmadım açıkçası :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz