İşletim Sistemi

Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

12.10.2010

Ubuntu geliştiricileri bu sene 10.10.2010 tarihinde saat 10:10'da Ubuntu'nun 10.10 versiyonunu çıkardılar :) Bu akşam Netbook'uma kurmayı planlıyorum ama bakalım kısmet bu işler :) Aslında gönül isterdi ki Desktop'a da kurayım lakin hiç yer yok HDD'de. Yeni özellikleri Chip'den araklayalım :

Yeni bir typeface font, Latince, Kiril alfabesi ve Yunanca seçenekleri, farklı tarz seçenekleri içeriyor. Gelecek sürümlerde Arapça, İbranice ve Monospace font desteği üzerine çalışılacak.

Yeni bir tasarıma sahip olan bu yeni sürüm gelişmiş bir kurulum sihirbazına da sahip. Uygulamalar, güncellemeler ve sürücüler ile uğraşmak artık çok daha kolay.

GNOME masaüstü ortamının 2.32 sürümüne yükseltildiği yeni Ubuntu dconf ve gsettings API'ye sahip.

Evolution 2.30 sürümüne çıkıyor ve oldukça hızlanıyor. F-Spot'un yerini varsayılan fotoğraf yönetici olarak Shotwell alıyor.

Gwibber, Twitter'ın yeni oAuth sistemini kullanmak üzere güncellenmiş. Ses menüsünde müzikçalar yönetim seçenekleri de mevcut.

Ubuntu One büyük bir güncelleme ile sing-up sing-in entegrasyonuna havuşuyor. Nautilus geliştirmeleri ile dosya ayarları ve senkronizasyonu güçlenirken, dosya transfer hızları artıyor, müzik bağlantılarını Ubuntu One Music Store üzerinden paylaşmak mümkün oluyor.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz