Genel, İnternet

GTalk Rezaleti

21.09.2010

Way be olaya bak! Yazıda ne zaman olduğu belirtilmemiş ama Google'ın GTalk'ı çıkardığı dönemlerde sanırım Google mühendislerinden biri aşağıdaki gibi bir b.k yemiş. Buyurun aynen chip.com.tr'den aktarıyorum :

Google yöneticilerinin de kabul ettiği bu habere göre David Barksdale adlı 27 yaşındaki üst düzey bir Google yazılım mühendisi kullanıcıların hesaplarına girerek sohbetkayıtlarını ve yazışmalarını okudu.Küçük yaştaki kız ve erkek çocukların mağdur olduğu gelişmede Barksdale'in yazışma kayıtlarına girerek kullanıcılarınözel hayatlarına dair bilgiler sızdırdığı ve onları tehdit ettiği belirlendi. Hatta tehdit ettiklerinden birisi kendini engelleyince (bloke edince) bu engeli yine sistemden kaldırarak eylemine devam ettiği anlaşıldı. Barksdale'in işinden olmasıyla sonuçlanan bu durumu ortaya çıkaransa çocuklarından gelen şikayetler sonrası Google'a başvuran ebeveynler oldu.

Google tarafından yürütülen araştırmada David Barksdale'in gözüne kestirdiği kişilerin Gmail altında kayıtlı e-posta mesajları, adres defterleri, Google Talk hizmeti üstünden yaptığı sesli ve yazılı iletişimkayıtlarını kopyalayıp incelediği ortaya çıktı.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz