Genel, Oyun

Alice: Madness Returns, Hell Yeah !!!

21.07.2010

Abicim haber işte budur diyerek hemen American McGee's Alice serisinin (bu ikinci olacak daha ama :)) yeni oyunu olan Alice: Madness Returns'e ait "ikinci" teaser yayınlandı, ve beni benden aldı diyorum. Son dönemde Tim Burton'unda abidik gubidik çabaları ile Sivilceli kızlar için Johnny Depp, henüz sivilceyi uyazlı istilası sana çocuklar için ise animasyon karakterleri basıp, içine ettiği "Artık Büyümüş Alice" versiyonunun sevilmemesinin esas nedeni olarak bu oyunu hiç çekinmeden gösterebilirim efendim. Konu hakkında bilgisi olamayan ve "N'olyo Lan!" diyen kesim içinse biraz tarih dersi vereyim, American McGee's Alice, 2000 yılında PC için çıkmış ve o dönem inanılmaz sevilmişti.

    Alice, küçük yaşta kedisi Dinah'ın kazayla başlattığı yangın sonucu anne ve babasını canlı canlı yanarken izlemek zorunda kalmış ve yetim kalmış daha sonrasında ise olayın şoku ve hayatta kalma suçlulu ile katatonik halde akıl hastanesine kaldırılmış bir kız olarak tasvir edilmişti. Ve tahmin edebileceğiniz gibi American McGee's Alice serisi bilinen balım Alice yerine çok ama çok daha karanlık bir ortama sahipti ki yayıncı firma EA'in oyunun cover'ını 3 kere değiştirmek zorunda kaldığını söylesek sanırım aklınızda bir fikir uyanır. (Bu gün orjinal cover'a sahip versiyonun iyi durumda olanları 150-200 dolara eBay'de alıcı bulmaktadır efendim)

Bu nedenle  Lewis Carroll'un orjinal Alice'i yazdığı 1865 yılında aklında canlandırdığı Alice'e çok daha yakın bulunmuş ve kabul edilmiş "setting" üzerine çıkan neredeyse hiç bir Alice versiyonu beğenilmemiştir. Ulan amma yazdım bea.

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz