İnternet, Programlama

jQuery Intellisense

20.06.2010

Bilenlerin bildiği gibi "Intellisense", Visual Studio'nun siz kod yazarken yazacağınız sözcüğü, fonksiyonu vb. tahmin edip size önerilerde bulunma işlemidir. Ne yazık ki Javascript konusunda yaptığı öneriler jQuery sözkonusu olduğu zaman çok yetersiz kalıyor. Bununla ilgili daha önce bir araştırma yapmıştım ama anlatılandan giderek yaptığım işlemler sonuçsuz kalmıştı. Bugün çalışan bir açıklama buldum ve hemen paylaşıyorum ;)

3 aşamada işlemimizi tamamlıyoruz : 

Adım 1: VS 2008 SP1 Kurmak

SP1 çok daha zengin Javascript Intellisense desteği sunuyor. VS 2008 SP1 ve Visual Web Developer 2008 Express SP1 güncellemelerini buradan indirebilirsiniz.

Adım 2: VS 2008 Patch KB958502 Kurmak

Bu patch yardımıyla Visual Studio Javascript dosyalarının yanında aynı javascript dosyasından "-vsdoc.js" olarak varsa o javascript dosyasına intellisense'i dökümantasyonu ile beraber uygulayabiliyor. jQuery download sayfasında Visual Studio Intellisense için javascript dosyaları mevcut. -vsdoc ekli dosyalar xml comment'leri içeriyor.

Patch dosyasının neler yaptığını buradan inceleyebilir ve buradan indirebilirsiniz.

Adım 3: jQuery-vsdoc.js dosyalasını download etmek

jQuery'nin resmi download sayfasından Visual Studio için olan dosyaları çekebilirsiniz. Şu anda jQuery 1.4.2 sürümünde fakat bu sürüm için -vsdoc dosyası henüz hazır değil ama 1.4.1 sürümü için çekebilirsiniz. Aslında biraz isimlerle oynayarak 1.4.2'yle birlikte 1.4.1 -vsdoc'u kullanabilirsiniz ;)

Nasıl Çalışıyor

Bu işlemleri yaptıktan sonra web sayfanıza yalnızca -vsdoc olmayan orjinal jQuery dosyasını import ediyorsunuz.

ve bu işlem sonucunda sayfada javascript yazdığınız herhangi bir yerde intellisense etkili oluyor : 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz