İnternet, Oyun, Programlama

HTML5 Quake 2!

03.04.2010

Adamlar yapıyor denecek haber yahoyt'dan şöyle okundu :

HTML5 protokolü ve Adobe Flash arasındaki maç kıran kırana sürerken, ilk gol HTML5'ten geldi. Flash'ın, HTML5'e göre en büyük üstünlüğü olan görsellik, 3 Google mühendisinin Quake 2'yi, HTML5 tabanlı bir tarayıcı oyunu hale getirmesiyle sarsıldı. Google mühendisleri, kayda değer bir başarıya imza atarken, Google Web Araçları ve Java motorundan faydalandılar.

Lakin, şunu özellikle belirtmemiz gerekiyor: Tarayıcı temelli Quake 2, yalnızca Google Chrome ile uyumlu çalışıyor, diğer tarayıcılardan faydalananlar, bu ilginç gelişmeye tanık olamıyor.

ebolax : Hacı bilip bilmeden nasıl böyle haber yapıyorlar ben anlamıyorum. HTML5 gibi bir teknoloji nasıl flash'a rakip olabilir ki koskoca Silverlight bile olamamışken? Bu Quake olayını Flash'da 2 yıl önce yaptı adamlar çatır çatır native C++ kodu çalıştırarak hem de :) Yani güzel bir olay yapmış adamlar helal olsun da bunu neden kıyaslıyorsun ki Flash'la? İlk golü atmışmış ulan Flash CS5 ile Native IPhone uygulaması yapabilecek sen hala Quake'desin Mario'dasın :)))

Buyrunuz Link http://code.google.com/p/quake2-gwt-port/ 

Bunları da Oku, Sorucam

1 Yorum

  • Reply Krokiller 03.04.2010 at 23:15

    valla habere sinirlenip sağlı sollu dalacak iken, devamındaki yorumunu okuyup sakinledim, ebolax’ım durdum bi su içtim falan.

  • Yorum Yaz