Genel, Oyun

Garibim Electronic Arts

10.02.2010

Hacılar Electronic Arts firması benim için özel bir firmadır ki birçok Commodore 64 ve Amiga kullanıcısı için de özel olduğunu biliyorum. Son yıllarda piyasa daha zor ve EA eskisi gibi güçlü olmasa da adamlar gayet kült oyunlara imza attılar helal olsun diyorum kendilerine :) İşte bu güzel EA firması için çıkan şöyle bir haber yüreğimi yangın yerine çevirdi :)

Aralık 2009 sonu itibariyle biten son çeyreğe ait mali sonuçlarını açıklayan EA şirketi, üst üste 12. kez zara açıkladı. Geçen senenin aynı dönemindeki 641 milyon dolarlık acı kaybın yanına yaklaşamasa da 82 milyon dolar net zarar ortkaları ve hissedarları sevindirmemiştir herhalde.

Yıl sonuna yakın yapılan satışları sayesinde 1.24 milyar dolar gelir elde eden şirket, bu parayı kara dönştürmeyi başaramadı. 2010 yılında çıkacak Mass Effect 2 ve Dante's Inferno gibi yapımlara bel bağlayan EA, bu sayede dipten çıkmayı umuyor. 

Way be koskoca EA'in geldiği durumu görüyor musun? Firma zor batar ama bu hayatta hiçbişeyin garantisi yok :) Bu yukarıdaki Yahoyt haberinin altına yapılan şu ilginç yorumu da yapıştıralım :)

Beter olsunlar! O Need For Speed-Shift'i bu kadar rezil yapmayı başardıkları için nefretle doluyum kendilerine.Ahmet Alegöz , 09/02/2010 14:26Bir insan neden bu kadar düşman olur bir oyun firmasına bilmem :) İşin ilginci gayet güzel bir çıkış yapan Shift oyunu yüzünden bunları söylemesi ayrı bir fenomen olmuş :)))

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz