Müzik, Video

FL Studio + Reason

10.07.2009

Efendiiim bilen bilir müzikle ne kadar yakından ilgili bir adam olduğumu. Zamanında Protracker ile çıktığımız "müzik yapma" yolculuğuna bugün FL Studio programı ile devam etmekteyiz.

FL Studio'ya baya alışmış biri olarak her zaman için yakındığım konu seslerin çok elektronik olması ve yapabildiğiniz en iyi müziğin Club, Tekno gibi tarzlarda olmasıydı.

Bu durum artık değişti çünkü Reason var :) Akustik sesler konusunda çok başarılı bir program olan Reason'ın eksik olan tarafı kullanımı olmuştur. Hele ki FL Studio'dan sonra iyice leş gibi gelen kullanımı yüzünden nefret etmekteyim programın kendisinden ama sunduğu sesler ve efektler konusunda da tapınılacak kadar iyi bir programdır kendileri :)

Neyse efenim gelelim esas konumuza. Rewire diye bir üçüncü parti sistem var ve bu sistemle FL Studio içerisinden Reason'u yönetebiliyorsunuz. Şimdiye kadar yalnızca bir kanal kullanabildiğim ve yalnızca 1 Rewired kanal oluşturabildiğim için bu sistemi öyle çok da sevmiyordum. Basit şeyler yaparak ve Reason'ın gıcık nota yerleşim ekranını kullanmayı öğrenmeye çalışarak geçiriyordum zamanımı ama dün bir tutorial seyrettim ki "ohannes bu da ne?!" dedim ister istemez :) Midi OUT kanalları sayesinde FL Studio içerisinden Reason'ın istediğimiz enstrumanını tamamen FL Studio içerisinden yöenetebiliyoruz. Böylece Reason tarafında yapmamız gereken tek şey sesleri ve efektleri ayarlamak oluyor. Geri bütün nota dizilimidir, kanal yerleşimidir işlemleri FL Studio tarafından yapılıyor.

Müzik yapmakla ilgileniyorsanız mutlaka deneyiniz derim. Yakında çılgın şarkılarla gelebilirim :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz