Çizgi Roman

‘Das Kapital’ Manga Olmış

24.12.2008

Habere Buyurun :)

Küresel mali bunalım Karl Marx’ın düşünce ve eserlerine ilgiyi artırırken Japonlar da ‘Das Kapital’i manga (Japon çizgi romanı) versiyonuyla okumaya başladı. ‘Das Kapital’, Japonya’da ‘yeni’ haliyle raflarda yerini aldıktan sonra birkaç günde 6 bin satış rakamına ulaştı. EastPress Co. Yayınevi yöneticisi Yusuke Maruo, insanların kapitalist toplumda bulunduğu çıkmazı sorgularken Marx’a yöneldiği kanısında, “Gündemdeki küresel mali krizin de etkisi açık, insanlar sistemin düzgün işlemediğini fark etti” diyor.

Maruo, eserin çizgi roman versiyonunun Marx’ın ilk cildini 1867’de kaleme aldığı çalışmaya eğlenceli bir giriş olabileceğini düşünüyor. Hedef kitlenin 30’larındaki beyaz yakalılar olduğunu söyleyen Maruo, Japonca yayımlanan ‘Das Kapital’in birinci cildinin manga versiyonunun İngilizce, Almanca, Çince çevirilerinin de gelecek yıl basılmak üzere hazırlandığını anlatıyor. Diğer ciltler de sırada...

Öyküleştirilen eserin birinci cildinin kahramanı bir peynir fabrikası sahibi olan Robin. Babasının kapitalist ilkelerine isyan eden ve soğukkanlı bir kapitalist yatırımcıyla işbirliği yaptıktan sonra bir köle şoför haline gelen Robin, macera boyunca kapitalist emelleriyle fabrikasındaki işçilerin sömürülmesinden duyduğu suçluluk arasında gidip geliyor. EastPress Co. daha önce de aralarında Dostoyevski, Kafka ve Nietzsche’nin de olduğu pek çok klasik eserin manga versiyonunu bastı.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalHaberDetay&ArticleID=913883&Date=23.12.2008&CategoryID=

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz