Oyun

Lindsay Lohan’ın GTA V’e Açtığı Dava Sonuçlandı!

02.09.2016

Way arkadaş koskoca Amerika'da da tırrık davalar bu kadar uzun zaman sürebiliyormuş demek ki.

Yaklaşık 2 sene önce Rockstar Games'in bomba aksiyon oyunu Grand Theft Auto V (GTA 5) çıkışını yaptıktan sonra Lindsay Lohan ve Karen Gravano, izinsiz olarak kendilerine ait fotoğrafların ve bilgilerin kullandığı gerekçesiyle Rockstar Games'e dava açmıştı.

5 adet jüriden oluşan mahkeme heyeti bu davayı dikkatle inceledi ve sonuç olarak Rockstar Games firmasının suçsuz olduğuna karar kıldı.

Lindsay Lohan'ın davasında (bu diğerine göre daha ünlüydü) oyun içerisinde bulunan ve oyunun kapak görsellerinden tanıdığımız Lacey Jonas karakterinin tamamen kendisinden kopyalandığını ve bu karakterin ünlü bikini ile verdiği barış işareti pozunun kendisine ait olduğunu savunmuştu. Aşağıdaki fotoğrafın delil olarak sunulduğu mahkemeden çıkan karar; bu delilin yetersiz olduğu ve barış işaretinin herkes tarafından, her ortamda yapılabileceği şeklinde oldu.

lindsey-lohan-gta-5

Karen Gravano ise, oyun içerisinde mafya babası olarak yer alan ama aynı zamanda polis ile işbirliği yapan Andrea Bottino karakterinin, kendi babasının hayat hikayesinden kopyalandığını savunmuştu.

Bu davaların sonucunda mahkeme jürisinin yaptığı açıklamada; ''Lindsay Lohan ve Karen Gravano'nun direkt olarak isim veya resimlerinin kullanılmamış olmasından dolayı dava düşmüştür. Eğer kendilerinden esinlenilmiş olsa bile, GTA 5'in kendi orijinal bir hikayesi, çevresi ve diyalogları var.'' ifadesine yer verildi.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz