Oyun

ve Battlefield 1 Resmi Olarak Ortaya Çıktı! (video)

07.05.2016

DICE tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayımlanan bomba Battlefield serisinin yeni oyunu Battlefield 1 nihayet tanıtıldı. Oyunun hayranları Battlefield 5 beklerken Battlefield 1 olarak çıkacak olmasının bir nedeni var elbette ki o da oyunun alternatif bir 1. Dünya Savaşı döneminde geçecek olması.

Oyun için dün gece Twitch platformunda bir tanıtım canlı yayını düzenleyen DICE tarafından yapılan açıklamalar ve yayımlanan bilgiler ışığında bildiğimiz bütün herşeyi bu yazıda açıklamaya çalışacağız.

Öncelikle aşağıda izleyeceğiniz (veya muhtemelen şimdiye kadar çoktan izlediğiniz) video, tamamen oyun içi görüntülerden yani oyunun grafik motorundan real-time olarak alınan görüntülerden oluşturulmuş bir video imiş. Tabi ki oyunların böyle hayvan grafiklerinin sonradan düşürüldüğünü hepimiz biliyoruz yani bu grafiklerle oyunun çıkmasını beklemek biraz hayal olur ama DICE'ın son Star Wars Battlefront oyunundaki, oyun motoru Frostbite'ın gücünü gösteren grafikleri gördükten sonra çok hayal olmaz da diyebiliriz.

battlefield-1-horses

Öncelikle EA Access üzerinden Xbox One için çıkışını yapacak olan oyun, bizi alternatif "Birinci Dünya Savaşı" atmosferine götürecek ve atlar, uçaklar, tanklar, gemiler, lav silahları ve zeplinler ile çılgın bir savaş ortamında oyun oynayacağız.

Oyunda, trailer videosunda kullanılan "7 Nation Army" şarkısında olduğu gibi 7 devletin olacağı açıklandı ve bu devletlerden biri büyük ihtimalle Osmanlı İmparatorluğu olacak ki yayımlanan bir görsel bunu destekleyici nitelikte. Üstelik görsele göre Osmanlı İmparatorluğu hem hikaye hem de multiplayer modlarında bulunacak. Zaten 1. Dünya Savaşı'nda savaşmış devletlerden biri olarak Osmanlı İmparatorluğu'nun da bulunması gerekmekte. Bu konuda "ulan Osmanlı askerlerini mi öldürecez?!" tadında tartışmaların başladığını da belirtmek lazım :)

battlefield-1-lawrence-pack

Aslında "Birinci Dünya Savaşı" temalı bir Battlefield dendiği zaman hem sevinmiş hem de bu fikri oldukça riskli bulmuştum çünkü benim gibi veteran oyuncular için çekici ama genç oyuncular için pek de çekici olmayan bir fikirdi ki oyun sektörünün çoğunluğunu bu genç oyuncular oluşturuyor. Sonradan "alternatif" tadında bir "Birinci Dünya Savaşı" olduğunu öğrenince taşlar yerine oturdu :)

Son olarak Battlefield 1, 21 Ekim 2016 tarihinde PlayStation 4, Xbox One ve PC platformları için çıkışını yapacak ve Türkçe altyazı desteğine de sahip olacak.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz