Teknoloji

Robot Nadine, Gelecek Nesil Robotların Habercisi Gibi! (video)

03.01.2016

Abi baya baya korkutucu gibi aslında :)

Singapur'da bulunan Nanyang Technological Üniversitesi bilim adamları, sosyal zekaya sahip, insan gibi görünen ve kendi kişiliği, ruh hali ve duyguları olduğunu belirttikleri robot Nadine'i tanıttı.

Medya tanıtımında konuşan Nadia Thalmann, "Gelecekte Nadine gibi fiziksel sosyal robotların ofislerde ve evlerde sık görülür olacak." şeklinde açıkladı. Thalmann'ın bir kopyası olarak geliştirilen Nadine, yumuşak bir deriye ve esmer saça sahip. Ayrıca insanı karşılarken gülüyor ve konuşurken göz teması kuruyor.

Konuşmanın gidişatına göre üzgün veya mutlu olabilen bu robotun, daha önce karşılaştığı insanları ve konuşulanları hatırlayabildiği ve Apple'ın Siri'sine benzer bir yazılım içerdiği de belirtildi.

Robotun mimarı Thalmann, sosyal zekaya sahip bu robotların, dil ve etik bilgisine sahip olarak Star Wars'un ikonik robotu C-3PO gibi olabileceklerini söylüyor.

Bu robotla beraber, Isaac Asimov'un kitaplarındaki gibi robotlarla karşılaşmamızın çok uzun bir zaman almayacağını düşünmeye başladım. Acaba bu robotlar da "3 robot yasası" na uyacaklar mı?...

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz