Değişik, Eskiler, Oyun

Nintendo Konsolunu 20 Yıldır Açık Tutuyor!

02.01.2016

Abi çok acaip bir olay ya. Wanikun ismindeki bir Super Nintendo (Japonya'da Nintendo Super Famicom diye çıkmıştı) kullanıcısı, oynadığı bir oyunun kayıtları silinmesin diye konsolunu 20 yıldır açık tutuyormuş.

1994 yılında çıkmış olan Umihara Kawase isimli ünlü platform oyunu, diğer oyunlara göre biraz farklı bir kartuş yapısına sahipti ve içerisinde statik bir RAM ile şarj edilebilir Li-Ion batarya yer alıyordu. Bu şekilde batarya ömrünü bitirene kadar oyunun kayıtlı verileri saklanabiliyordu.

 nintendo

İşte bu oyunun hastası olan Wanikun'un kartuşundaki batarya arızalandı ve tam olarak şarj olmamaya başladı. Kayıtlı verilerini kaybetmek istemeyen Wanikun da çareyi konsolu sürekli açık tutmakta buldu ve aradan geçen 20 yıl boyunca konsol, Wanikun evini taşırken kısa bir süre fişten çekilmesi dışında (bu sürede kartuşun şarjı yeterli oldu) hep açık kaldı.

Yani arkadaş tamam bir strateji oyunu olur, Zelda gibi bir oyun olur anlarım da tırrık bir platform oyunu için neden bu kadar kasarsın hiç anlamam. Tabi bizim ülke insanı için çok daha acaip geliyor haber çünkü o kadar zaman elektriklerin kesilmemesi mümkün değil bu ülkede :)

Buradan Wanikun için Umihara Kawase isimli oyunun tamamının oynanış videosunu paylaşıyorum. İzlesin ve kapatsın artık emektar Super Nintendo'sunu :)

Umihara Kawase Longplay

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz