Oyun

FIFA 16’da Varsayılan Dili Türkçe Yapma ve Oyunu Hızlı Başlatma

04.10.2015

Evet beyler bayanlar, FIFA 16 hastası olan benim gibi oyuncuların dertlerinden biri oyunun başında dil seçiminde varsayılan dilin İngilizce olması (Bu benim gibi İngilizce Windows kullananlarda olabilir yalnızca, Türkçe Windows'larda oynamadım oyunu) ve oyuna her girdiğimizde dil seçmek zorunda olmamız.

Birazdan açıklayacağım yöntem ile hem oyun Türkçe olarak açılacak, hem dil seçme ekranı olmayacak, hem de "legal text" dediğimiz girişteki yazı hemen gidip oyunun açılış videosuna geçecek. Eğer FIFA 16 bilgisayarınızda zaten Türkçe olarak açılıyorsa, yalnızca ikinci dosyayı değiştirip (Hex-Editor'e ihtiyacınız yok bu değişiklik için, Notepad ile de yapabilirsiniz) veya zip'in içinden çıkan install.ini dosyasını FIFA 16 klasörünüzdeki eski dosyanın üzerine yazarak oyunun daha hızlı açılmasını sağlayabilirsiniz.

Hacı, şimdi anlatacağım işlemi yapabilmeniz için (ilk dosya için zorunlu) bir HEX Editor programına ihtiyacınız var ama aşağıda göreceğiniz, benim önceden hazırladığım dosyaları kullanarak herhangi bir programa ihtiyaç duymadan da yapabilirsiniz değişikliği.

Değişiklikleri kendiniz yapmak istiyorsanız Notepad++ programını kurarak Hex-Editor plugini ile halledebilirsiniz. Notepad++'ı kurduktan sonra Hex-Editor plugin'ini kurmak için Plugins -> Plugin Manager -> Show Plugin Manager menü yolunu izliyorsunuz ve Hex-Editor pluginini seçip "install" buttonuna basıyorsunuz ama dediğim gibi bu işlemlerle hiç uğraşmadan doğrudan aşağıdaki zip dosyasının içindeki dosyaları FIFA 16'nın kurulu olduğu klasörde eski dosyaların üzerine yazmanız yeterli.

Yukarıda belirttiğim işlemlerin olabilmesi için 2 adet dosya değiştiriyoruz.

english_us.big

Öncelikle işler ters gidebilir diye english_us.big dosyasının bir yedeğini alıyoruz. Sonra english_us.big dosyasını Notepad++ ile açıyoruz. Hex-Editor plugin'ini kurmuş olduğumuz için Plugins -> Hex-Editor -> View in Hex menü yolu ile dosyayı Hex Editor'ünde açıyoruz. Dosyanın sonunda yer alan eng,en kısmını tur,tr olarak değiştiriyoruz ve dosyayı kaydediyoruz. Bu işlem oyunun varsayılan dilini Türkçe olarak ayarlıyor.

npp-hex-editor-fifa-16-english-us-big

install.ini

Bu dosya uzun zamandır FIFA oyunlarının hızlı başlaması için kullanılıyor zaten yani bazılarınız aşina olabilir. Bu dosyayı da ilk olarak yedekliyoruz ve dosyayı Notepad++ ile veya düz Notepad ile açarak içeriğini tamamen aşağıdaki satırlarla değişitiriyoruz.

[STREAMINGINSTALL]
LIMITED_MODE=1
PACKAGE_BUILD=1

[BUGSENTRY]
ENABLE_REPORTING=1
ENABLE_CACHING=1

[LOCALE]
USE_LANGUAGE_SELECT = 0
AVAILABLE_LANG_1 = tur,tr

[]
LEGAL_SCREEN_DISPLAY_TIME=0 // Disable legal screen
TITLE_SCREEN_TIME_BEFORE_PRESS_START=0 // Disable time-out on start

Bu işlemin sonucunda da oyunun dil seçim ekranı kalkıyor ve ilk başta gelen yazı bölümü hemen görünüp kaybolarak oyunun giriş videosuna geçiyor. Eğer bu ikinci değişikliği, ilk değişikliği yapmadan yaparsanız oyun İngilizce olarak açılır ve dil seçim ekranı gelmez. Başta belirttiğim gibi eğer oyun zaten Türkçe olarak açılıyorsa yalnızca bu ikinci değişikliği yaparsanız oyun daha hızlı açılacaktır.

Bu dosyaları açıp uğraşmak istemiyorsanız aşağıdaki zip dosyasının içindeki 2 adet dosyayı (yukarıda bahsettiğim dosyaların değiştirilmiş halleri) FIFA 16'nın kurulu olduğu klasöre kopyalayıp eski dosyaların üzerine yazmanız yeterli.

FIFA-16

Not: Bu değişiklikleri oyun her update olduktan sonra yapmanız gerektiği için dosyaları bir kenarda saklamanız tavsiye edilir.

Bunları da Oku, Sorucam

1 Yorum

  • Reply Onur 28.11.2015 at 16:09

    Dosyaları dediğin şekilde kopyaladıktan sonra dediğin gibi hızlı açıldı, dil seçim ekranı gelmedi buraya kadar her şey yolunda. AMA OYUN POLONYA DİLİNDE HOCAM :D

  • Yorum Yaz