Teknoloji

BMW, 10 Sene İçinde Tamamen Elektrikli Motora Geçiyor

31.08.2015

Ünlü Alman otomobil üreticisi BMW, yaptığı açıklamayla beraber, elektrikli motorlara geçiş sürecine ilişkin bazı bilgiler paylaştı. Açıklamalara göre şirket, 10 sene içerisinde tüm modellerinde elektrikli motor kullanmaya başlayacak.

Avrupa Birliği'nin (AB) yayımladığı karbon emisyon yasasının, BMW'nin bu kararı almasında çok etkili olduğu söyleniyor. Bugün kullanılan karbon emisyon sınırlamaları 2021 yılında yenilecek ve sonrasında 2025 yılına kadar olan süreçte otomobil üreticilerinden karbon sınırlarını daha da aşağıya çekmeleri istenecek. BMW ise bu sınıra takılmamak için önlemini erkenden almış durumda.

10 yıl içerisindeki dönüşüm sürecinde BMW, bir çok modelinde Plug-In Hibrit motor kullanmaya başlayacak. Klasik hibrit motorlardan biraz farklı olan bu motor tipinde; yine elektrikli ve içten yanmalı olarak araçta iki adet motor bulunuyor. Ancak elektrikli motor, içten yanmalı motora nazaran daha güçlü ve daha büyük oluyor. Günlük kullanımda elektrikli motordan faydalanılırken uzun mesafe, şarj edememe, yüksek hız gibi durumlarda içten yanmalı motor devreye girerek gücün karşılanmasına yardımcı oluyor. Bunun yanında Plug-In hibrit ile birlikte aracın ağırlığının azalması ve daha büyük pillerin kullanılması da hedefler arasında.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz