İnternet, Yazılım

Chrome’un Flash Duraklatma Uygulaması 1 Eylül’de Başlıyor

29.08.2015

Arkadaş bırakın şu Flash'la uğraşmayı artık yaa :) Leave him alone!

Google, ünlü internet tarayıcısı Chrome için Flash içerikleri oynatma konusunda geçen aylarda almış olduğu kararı, 1 Eylül tarihinden uygulamaya koyacak ve bazı Flash içeriklerinin otomatik olarak yürütülmesine engel olacak.

Google, Haziran'da blog'unda yaptığı bir açıklamada; reklam banner'ları gibi web sayfasının merkezinde olmayan Flash içeriklerini Chrome'da duraklatmayı planladığını, ancak videolar gibi diğer içeriklerin otomatik çalmasına izin vereceğini belirtmişti. Bunun nedenlerinden en önemlisi de Flash içeriklerin, laptop'ların pilinin daha çabuk tükenmesine yol açmasıydı.

İsteyen kullanıcılar, Chrome ayarlarına girip Flash içeriklerin eskisi gibi otomatik olarak başlamasını sağlayabilecekler.

google-flash

Adobe Systems tarafından geliştirilen Flash, çoklu ortam içeriklerini çalmakta hala yaygın olarak kullanılıyor. Ancak Flash'ın uzun süredir sahip olduğu performans ve güvenlik sorunları, firmaları ve geliştiricileri HTML5 gibi alternatiflere yöneltiyor.

Adobe, şu Flash içerikleri Adobe Flash programında oluşturma rahatlığında bir HTML5 alternatifi çıkarsa da (Edge o kadar iyi bir alternatif değil) rahatlasak artık.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz