Mobil, Oyun

YouTube Gaming Mobil Uygulamasına Bakalım (video)

07.08.2015

YouTube'un (yani Google'ın), Twitch'e rakip olarak geliştirdiği, oyun yayını odaklı servisi YouTube Gaming, oyuncular tarafından merakla beklenmekte. Twitch'in bu konuda yakaladığı başarıdan sonra bu sektörün meyvesini kendi de yemek isteyen Google, beklenen bir yolda ilerliyor şu anda. YouTube tarafında asıl merak edilen konu, YouTube'un oyun yayıncılığına ne gibi bir katkı sağlayacağı veya nasıl değişiklikler sunacağı.

2015 sonlarına doğru aktif hale gelmesi planlanan YouTube Gaming'in sızdırılan mobil uygulamasını deneyen Kotaku editörleri, uygulamanın sade, işlevsel ve rahat kontrol edilebilir arayüzünden son derece memnun kalmışlar.

Videoyu izlediğinizde göreceksiniz ki canlı yayınlar yanı sıra künyeler halinde sunulan, Let's Play videoları, incelemeler ve resmi kanal için de ayrıca sekmeler oluşturulmuş durumda. YouTube'un halihazırda sahip olduğu Let's Play tarzını da düşününce, kısa sürede YouTube Gaming'in oyuncular tarafından kabul göreceği öngörülebilir.

Daha elimizde servisle ilgili atıp tutacak kadar bilgi ve görüntü yok ne yazık ki ama YouTube'un, Twitch'in en büyük sıkıntısı olarak görünen gecikme sürelerine (sıradan kullanıcılar için) bir çare bulması durumunda önü feci şekilde açılacaktır. Aynı şekilde şu chat konusunda daha derli toplu ve takip edilebilir bir sistem oluşturabilirse tadından yenmez.

Bir de ben Google+ ile özellikle Hangouts isimli görüntülü görüşme servisi ile bir etkileşim olacak mı, olacaksa nasıl bir etkileşim olacak konularını merak etmekteyim.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz