Oyun, Yazılım

Steam’de “Yok Artık” Dedirtecek Açık! (video)

27.07.2015

Oha oha oha! Yani açık olur da böylesi olmaz hacı, Valve gibi bir firmadan kesinlikle beklemezdim.

PC oyunculuğunun olmassa olmaz platformu Steam'de, geçtiğimiz günlerde ilginç bir olay yaşandı. Hesaplarının çalındığını bildiren birçok kullanıcı, şifrelerinin sağlam olduğunu ve nasıl çalındığını anlamadıklarını belirttiler. Bu duruma karşı harekete geçen Steam yetkilileri, çalınma olayınının şifrelerin sağlamlığıyla alakalı olmadığını keşfetti.

Valve gibi bir firmaya ve Steam gibi bir programa yakışmayacak düzeyde kolay olan çalma işlemi şu şekilde yapılıyor; "Steam şifremi unuttum" button'una tıklayarak ilgili sayfaya yönlendirildikten sonra, e-posta adresinize bir onay postası geliyor ve gönderilen email'de şifrenizi sıfırlamak (reset) için bir güvenlik kodu veriliyor. E-posta adresinize gelen kodu girmenizin istendiği ekranda kutuya bir şey girmeden "devam" derseniz sistem bunu kabul ediyor ve o hesap için sizden yeni bir şifre girmenizi istiyor.

Böylesine basit bir çalma işlemi sonrasında Valve, madur olan kullanıcılara bir güzellik yapacak mı bakalım? Bu arada hatanın giderildiğini söylemeye gerek yoktur sanırım.

Buyrunuz bu hatayı gösteren bir video sizlerle (İngilizce):

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz