Bilim

NASA’dan Dünya’ya Çok Benzeyen Yeni Gezegen Keşfi

24.07.2015

Olm adamlar gidecek koloni olarak mis gibi gezegenlere yerleşecek biz Dünya'da birbirimizi yiyeceğiz Orta Doğu ülkeleri olarak.

Zamanında bilim kurgu olarak nitelendireceğimiz olaylar, bugünün yaşanan olayları haline gelmiş durumda ve NASA, dün "çok önemli bir haberimiz var" diye belirttiği haberi bugün detaylandırdı ve dünyaya çok benzeyen bir gezegen keşfettiklerini açıkladı.

Kepler 452b adı verilen gezegen birçok yönüyle dünyaya feci derecede benziyor. NASA, yaptığı açıklamada; bu gezegende hayat olma şansının da yüksek olduğunu belirtti!

Kepler-452b-earth

Dünyaya yaklaşık 1400 ışık yılı uzaklıkta bulunan gezegen, "İkinci Dünya" diye adlandırılmaya başlandı bile. Şimdilik hakkında çok fazla bilginin olmadığı gezegen, NASA'nın bundan sonraki odak noktalarından biri olacak ve daha detaylı açıklamalar, ilerleyen zamanlarda gelecektir.

Kepler-452b’nin yörüngesinde gezindiği yıldızı NASA, "Güneş'in Kuzeni" olarak tanımladı ve "Ancak 1.5 milyar yıl daha yaşlısı" diye de ekledi. Kepler-452b’nin keşfiyle birlikte, tespit edilen gezegen sayısı 1030’a yükseldi.

Çok şeker bir espiriyle yazımıza son verelim; bu yeni gezegende hayat kurulur ve dünya savaşı çıkarsa ismi "Birinci İkinci Dünya Savaşı" olacak zaaaaaa!

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz