Eskiler, Mobil

Commodore PET, Akıllı Telefon Olarak Geliyor!

15.07.2015

Wuuuu adamım! Bana Commodore diyeceksin başka bir şey demeyeceksin zaten! Adamlar çok hoş tasarım yapmışlar yalnız hastası oldum diyebilirim. Yani arka kısmı çok tatlı olmuş da ön kısmı böyle olmasın bence ama ya. Ön kısmı da beyaz olursa alınır bu canavar.

Kişisel bilgisayar (personal computer) sektörüne öncülük etmiş olan Commodore 64'ün, özellikle şu anda 30 yaşın üzerinde olan bilgisayar kullanıcıları için ayrı bir yeri vardır. Son yirmi senede birkaç kez el değiştiren Commodore isim hakkını elinde tutan İngiliz firması Commodore Business Machines Limited, Commodore PET adı altında yeni bir Android akıllı telefon piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Commodore-PET-Android-smartphone

 

Wired'ın haberine göre Commodore PET, 5.5 inçlik Full HD ekrana sahip ve 64-bitlik 8 çekirdekli bir MediaTek işlemcisinden gücünü alıyor. Modelde 16 GB artırılabilir kapasite için 2GB RAM, 32 GB artırılabilir kapasite için 3GB RAM seçeneği bulunuyor.

 

Arka kısımda 13MP çözünürlüğünde, ön kısımda ise 8MP çözünürlüğünde bir kamera bulunduran cihaz LTE, çift SIM desteği, 3000mAh gücünde bir batarya, özelleştirilmiş bir Android 5.1 işletim sistemi şeklinde özelliklere sahip.

PET'in en önemli özelliği, zamanında oynamaya doyamadığımız Commodore 64 ve Amiga oyunlarını oynamamızı sağlayan iki emulator ile birlikte gelmesi. Firma, iki retro oyun emülatörü VICE C64 ve Uae4All2-SDL Amiga'yı ön yüklü olarak Commodore PET ile beraber sunacak.

Verilen bilgiye göre 16GB'lık modeli yaklaşık 300 dolara satılacak olan telefonun 32GB'lık modelinin fiyatı, 360 dolar olacak. İlk olarak bu ayın sonuna doğru Fransa, İtalya, Polonya ve Almanya'da satışa sunulacak olan telefon, dünyanın geri kalanına da yakında dağıtılacak.

The-Commodore-PET

Bir dönemin efsanesi Commodore çatısı altında teknoloji dünyasına merhaba diyen Commodore PET, firmanın ilk tam fonksiyonlu bilgisayarı ve aynı zamanda dünyanın ilk kişisel bilgisayarı ünvanını taşıyordu. Bu isim, şimdi bir akıllı telefon hayat verecek.

commodore-pet-439661

Commodore firmasının 1997'deki ilk tam donanımlı bilgisayarı; Commodore PET

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz