Bilim, Değişik

Adamlar Ay’a Köy Kurmayı Planlıyorlar!

14.07.2015

Ya arkadaş! Siz sakız çiğnemenin orucu bozup bozmadığında kesin bir karara varabildiniz mi? Hayır... eee daha bu işleri halletmeden ne Ay'a köy kurması falan manyak mısınız?!

Şimdiye kadar filmlerde gördüğümüz "Dünya dışında kolonileşme" olayını adamlar ciddi ciddi düşünmeye başlamış durumdalar! 

Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) başına geçen Profesör Johann-Dietrich Woerner, yeni başladığı görevinde, 4,4 milyar euro civarında yıllık bütçesi olan ESA’daki her türlü çalışmadan sorumlu olacak ve "ISS’nin ötesine bakmamız lazım. Dünya’ya yakın bir yörüngede mikro yerçekimi araştırmaları yürütecek daha küçük çaplı bir uzay aracı ve Ay’ın öteki yüzünde kurulacak bir köy öneriyorum" diyerek ufkunun ne kadar geniş olduğunu bizlere gösteriyor.

Sözlerine “Ayın öteki yüzü çok ilginç; burada hem ay üzerinde bilimsel araştırmalar yapıp hem de evrenin derinliklerini teleskopla inceleyebileceğimiz gibi, uluslararası karakteri de büyük önem taşıyor. Amerikalılar yakın zamanda Mars’a gitmenin yollarını arıyor; oysa ben bunun nasıl başarılabileceğini anlamıyorum; Mars’a gitmeden önce, orada neler yapılabileceğini Ay’da denememiz gerekiyor.” şeklinde devam eden Woerner, NASA’nın dev bir üç boyutlu yazıcı yardımıyla Mars’ta üs kurma olanağının, önce Ay üzerinde denenmesi gerektiğine inanıyor. Böylece uzayda kurulacak bir kolonide işler yolunda gitmezse, altı ay uzaklıktaki Mars’tan ziyade dört günlük mesafedeki Ay’dan geri dönüş daha kolay olacaktır.

Walla kısaca; adamlar konuşuyor biz dinliyoruz hacılar. Yeni Türkiye falan diyorlar ama konuşulan konular halen eski konular ben de bunu anlamıyorum.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz