İnternet

Facebook’da Videolardan Para Kazanma Devri Başlıyor

03.07.2015

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, YouTube'un malı götürdüğü "videodan para kazanma" işine gözünü dikmiş durumda. İnsanların Youtube videoları yerine Facebook'a daha çok video yüklemelerini amaçlayan yeni model, Youtube ile hemen hemen aynı işleyecek.

Yeni gelecek sistemle beraber, Facebook'a yüklediğiniz bir video için reklam açabileceksiniz. Bunun karşılığındaysa reklamdan kazanılan paranın yüzde 55'i sizin olacak. Yani Youtube ile aynı oranda olacak (tabii Amerika bölgesi için böyle. Youtube, Türkiye için daha düşük kâr marjlarıyla çalışıyor).

Facebook'un bu yeni sistemde yaşayacağı en büyük sıkıntı, videoların gösterim süresi olacak. Geçen yıl boyunca insanlar Facebook üzerinden günde 4 milyar kere video seyretti ama izlenme ortalaması sadece 3 saniyeydi. Youtube tarafında ise ortalama izlenme süresi 30 saniye.

Bakalım Facebook, bu yeni sistemiyle beraber tekel haline gelebilecek mi? İşler umdukları gibi iyi giderse bir süre sonra YouTube ve muadillerinin videolarını Facebook üzerinde paylaşamayacak hale gelebiliriz.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz