Tasarım, Yazılım

Adobe, Creative Cloud 2015 Güncellemesini Yayımladı

16.06.2015

Grafik, animasyon, video editing, ilüstrasyon ve fotoğraf işleme gibi tasarımsal işlerde akla gelen ilk isim olan Adobe, yeni Creative Cloud 2015 (CC 2015) güncellemesini yayınladı ve stok fotoğraf marketi Stock'u duyurdu.

Creative Cloud ile bulut odaklı önemli bir sürece geçiş yapan Adobe, yayınladığı yeni güncellemeyle ilk olarak geçtiğimiz günlerde bilgileri gelen Dehaze yani sis / pus giderme aracını fotoğraf düzenleme yazılımları Photoshop CC ile Lightroom CC içerisine getirdi. Adından da anlaşılabileceği üzere fotoğraflar üzerinde yer alan sisin kaldırılmasına imkan tanıyan araç böylelikle çok daha yüksek kontrastlı sonuçlar ortaya koyabiliyor.

Yeni CC sürümüyle Photoshop CC, "Artboards" desteği ile farklı cihazlar için tasarımı kolaylaştırırken, Illustrator CC ile Indesign CC, eklenen Mercury Motoru sayesinde eskiye oranla çok daha performanslı çalışma gösteriyor. Premiere Pro CC, eklenen "Lumetri Color" paneliyle güçlü bir renk düzenleme desteği sunuyor ve "Morph Cut" özelliğiyle, özellikle röportaj kareleri arasında daha yumuşak geçişler veriyor. Web tasarım odaklı Dreamweaver CC, her erkan çözünürlüğüne uygun tasarımın önünü açarken, Muse, premium fontlara hızlı erişim sağlıyor ve son olarak After Effects CC, oynatmayı bozmadan kompozisyon ayarlamalarının önünü aralıyor.

Adobe'nin yeni stok fotoğraf marketi Stock da 40 milyondan fazla görsel içeriğe direkt olarak Photoshop CC, InDesign CC ile Illustrator CC içerisinden erişilmesine imkan tanıyor ve böylece hem diğer servislere olan ihtiyaç azalıyor hem de bu tarz içerikleri erişim ciddi seviyede arttırılıyor. Tabi diğer servisler bu durumdan hiç hoşlanmayacak :)

http://www.adobe.com/tr/

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz