Teknoloji

Siemens, Dünyanın İlk Elektrikli Uçak Motorunu Üretti!

15.06.2015

Wayyanasını yeaaa Siemens'e bak hele.

Avrupa'nın önemli teknoloji kuruluşlarından Siemens, ticari odaklı dünyanın ilk elektrikli uçak motorunu ürettiğini açıkladı.

Fosil yakıtların fiyatlarının pahalı oluşu, kaynaklarının hızla tükenmekte olması ve çevreye verdikleri zararlar doğrultusunda, elektrikli otomobil modellerinin sayısı artıyor. Benzer altyapıyı uçaklara getirmeyi hedefleyen Siemens, ürettiği elektrikli uçak motoru ile hem yüksek performans, hem de temiz bir sürecin başlamasına ön ayak olmak istiyor.

siemens-elektrikli-ucak-motoru

Şu anda, pervaneli olarak hazırlanan ve toplam ağırlığı 50 Kg'ın altında olduğu belirtilen elektrikli uçak motoru, bu haliyle hafif uçak modelleri için etkili bir alternatif ortaya koyuyor ve standart motorlardan çok daha fazla oranda (260 kW) güç üretebiliyor.

Üretim maliyetleri göz önüne alındığı zaman, uçak fiyatlarını %12 oranında aşağıya çekeceği belirtilen elektrikli motor teknolojisi, herhangi bir yanma olmadığı için çevreye zarar vermiyor ve uçuş kalitesini olumsuz etkileyecek düzeyde bir gürültü yaratmıyor.

Motor konusunda, dünyanın en büyük uçak üreticilerinden Airbus ile ortaklığa giden Siemens, 2 tonluk 100 yolcu kapasiteli bir hibrit motor üzerinde de çalışmaya başlamış durumda ve bu motoru 2035 yılında ticari olarak kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz