İnternet, Oyun

Google’dan Twitch’e Rakip Geliyor; YouTube Gaming!

12.06.2015

Wuhhuuu adamım! İşte bu gece gece bomba bir haber oldu!

Google, Twitch'i satın alacak falan dediler bir dönem ama gitti Amazon satın aldı. Google da bunun altında kalır mı? Biraz geç oldu ama YouTube Gaming servisini duyurdu.

Toplamda 25.000'den fazla oyuna özel ayrı ayrı sayfası bulunacak olan YouTube Gaming kapsamında canlı yayınların haricinde normal YouTube videoları da bulunacak. YouTube ürün müdürü Alan Joyce konuyla ilgili, "YouTube Gaming, sevdiğiniz kanal ve oyunlar üzerinden yeni şeyler keşfedebileceğiniz bir servis olacak. Daha özel bir şey istediğinizde istediğiniz gibi arama yapabileceksiniz. 'Call' yazdığınızda size 'Call of Duty' göstereceğiz, 'Call Me Maybe' değil." açıklamalarını yaptı.

youtube-gaming-1

Yani açıklamalardan anlaşıldığı üzere YouTube'un oyuna yönelik bir versiyonu gibi olacak YouTube Gaming. Google bir işe girişirse sağlam girişir diyoruz ve bekliyoruz bakalım nasıl bir servis çıkacak karşımıza.

Açıklamalara göre; YouTube Gaming, önümüzdeki haftalarda yayınlanacak ve servisin açılmasıyla beraber, YouTube'daki canlı yayın hizmeti daha güçlü bir altyapıya taşınarak 60 FPS canlı yayın desteğine geçilecek. İlk yayın ise E3 2015 çerçevesi kapsamında gerçekleştirilecek.

youtube-gaming-2 

youtube-gaming-3

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz