İnternet

Facebook’a Animated GIF Desteği Nihayet Geldi

29.05.2015

Internetin tartışmasız en büyük sosyal ağı olan, kullanıcı sayısı birçok ülke nüfusundan fazla olan Facebook, nihayet Animated GIF formatındaki hareketli resimlere destek vermeye başladı.

Yalnız destek sayesinde animated GIF'leri rahat rahat Facebook'a yükleyemiyorsunuz. Bilmiyorum, belki ilerleyen zamanlarda bu şekilde de olur ama şu anda Tumblr ya da Imgur gibi servisleri kullanarak bunlardan aldığınız linkleri Facebook'a yapıştırmanız gerekiyor. İçerikler eklendikten sonra, Facebook'ta GIF olduğuna dair üzerinde simge çıkıyor (benim denememde play button'u çıktı) ve böylece uzun zamandır beklenen basit bir işlem daha Facebook'ta hayata geçiyor.

facebook-animated-gif

Şimdiye kadar bu sistemin Facebook üzerinde hayat bulmamasının asıl sebebi, Mobil internet bağlantılarının oldukça kısıtlı olmasıydı. Animated GIF dediğin resim ortalama 2 mbyte (5-6 mbyte'a kadar çıkıyor hatta coştukça coşuyor) yer tutuyor ve özellikle bundan 2-3 sene öncesindeki mobil interneti göz önüne alırsak bu büyüklükteki dosyaların çat çat oynaması büyük bir dert haline gelebiliyordu. Ayrıca nedense animated GIF oynatmak bilgisayara gözle görülür bir yük bindiriyor. Google+'da bir sayfada çok fazla animated GIF varsa, ortalama bir bilgisayarda takılmaları gözlemleyebiliyorsunuz.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz