Spor

NBA’de Final Belli Oldu; Golden State, Cleveland’a Karşı!

28.05.2015

Eveeet NBA'de sonunda zurnanın zırt dediği yere gelmiş bulunmaktayız.

Golden State Warriors, serinin beşinci maçında Houston Rockets104-90 yendi ve 4-1'lik skorla tam 40 sene sonra, Batı Konferansı Şampiyonu olarak NBA Finaline yükseldi. 

Basketbol kalitesi açısından oldukça kötü geçen dün geceki maçta, oyuncuların yorgunluğu çok net şekilde görülürken, Houston oyuncuları yenilginin etkisiyle kontrollerini kaybettiler ve sert fauller yaptılar. Şut atarken Trevor Ariza'dan yüzüne diz darbesi alan Klay Thompson bir süre tedavi gördü, Andre Iguodala ise Dwight Howard'ın sert perdelemesi sırasında sakatlanıp çıktı.

Sezonun kahramanlarından James Harden, kritik karşılaşmada berbat bir performans sergiledi ve 11'de 2 şut isabeti ile oynayıp, 13 top kaybıyla NBA play-off tarihinin rekorunu kırdı.

Golden State'te ise Harrison Barnes ve Klay Thompson farkı yaratan oyuncular oldu, Stephen Curry düşük isabet yüzdesine karşın en skorer oyuncu olmayı başardı.

NBA final serisi bir haftalık aradan sonra, 4 Haziran tarihinde başlayacak Golden State Warriors ile Cleveland Cavaliers şampiyonluk için mücadele edecek.

Gelelim final yorumuna;

Hacı bence Cleveland Cavaliers bu sene ezici bir şekilde şampiyon olacak. Golden State Wariors, her ne kadar çok skorer bir takım olsa da James Harden'ın bile rahat rahat geçtiği, kötü bir defansa sahipler ve bu sefer sırtında Harden olsa bile o defansı perişan edecek bir LeBron James'e karşı oynayacaklar.

LeBron James, hem kendisi için, hem de kendi takımı diyebileceğimiz Cleveland için bir şampiyonluğu çok fazla istiyor ve artık eski Cleveland oyuncusu olan LeBron değil. Oyunu çok olgun bir biçimde oynuyor ve eskisi gibi kolay dağılmıyor. Bu işi biraz eğlenceye dökerek sağlamış gibi çünkü yıllar sonra ilk defa LeBron'u smaç falan yaptıktan sonra gülümserken gördüm. Kendisini çok fazla şartladığı için gergin ipler bir süre sonra kopuyordu eskiden. Hele bir de havaya girerse unutsun seriyi Golden State.

LeBron'un yanısıra Cleveland takımı da çok iyi oyuncuları topladı. LeBron duruyor Kyrie Irving coşuyor, o duruyor Mozgov coşuyor, o duruyor Iman Shumpert, o durdu hop J.R. Smith (J.R. Swish diyorlar üçlüklerinden dolayı). Eh böyle bir takıma ne kadar dayanabilir Golden State göreceğiz. Bir de pota altında muhteşem işler yapan Timofey Mozgov'a da buradan övgüler göndermek lazım.

Golden State tarafında, oyunları şuta dayalı bir takım var. Pota altında iki takım da eşit denebilir ama oyununu hiç sevmediğim Andrew Bogut, her zamanki gibi kolay dağılırsa pühüüüüüw, o iş yaş :) Yine de Stephen Curry ve Klay Thompson günlerinde olursa, bir anda farkı 15 sayıya getiren oyunları ile zorlu bir rakip haline gelebilirler. Yani Cleveland'ın iyi şut savunmacıları var aslında ama özellikle Steph Curry, akıl almaz üçlükleri sokuyor o yüzden kesin bir şey söylemek güç.

Sonuç olarak ben, Cleveland Cavaliers'ın bu final serisini rahat bir şekilde alacağına inanıyorum ve 4-1 Cleveland diyorum.

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz