Oyun

GTA Online’da Hile Olaylarının Suyu Çıktı!

25.05.2015

Ya arkadaş oyunu yapmışsınız, PC gibi mod ve hile canavarı bir platforma çıkartmışsınız ama hileye karşı zerre önlem almamışsınız olacak iş mi bu? GTA Online'ın Cheat Engine gibi artık hile yapmak isteyenlerin standart programı olmuş bir programla hack'lenebiliyor olması, Rockstar gibi bir firmanın en büyük ayıbıdır bence. Ben bile Facebook için falan yaptığım sıradan reklam oyunlarında, Cheat Engine'i kullanılamaz hale getiriyorum yani pes!

Yazımızın konusu Rev Drucifer diye bir adamın başına gelenler hacı. Bu arkadaş birçok oyuncu gibi Grand Theft Auto V oyununu, dolayısıyla GTA Online oyununu satın alıyor. Oyunu çok seven abimiz başka bir oyun oynamıyor ve farklı hesaplarda 80 günün üstünde oyun süresi harcadığını belirtiyor.

Drucifer, yüksek öldürme / ölüm oranına sahip ve öldürmeye odaklı yeni bir karakter yaratmak istiyor ve oyuna dalıyor ancak, girdiği bir GTA Online lobisinde oyunu değiştiren bir kişi (modder - hacker) bulunuyor ve bu modder'ın yaptığı değişiklik sonucu lobideki herkes, istemeseler de çok fazla "bedava para" kazanıyor.

GTA Online'da hile olayının boku çıkmış olduğundan dolayı, kullanıcılar diğer oyuncuların üstünde para ortaya çıkmasını veya silahların para ateş etmesini sağlayabiliyorlar. Eh oyunu oynayan bir sürü oyuncu bir anda bir sürü para kazanmaya başlayınca haliyle ortaya büyük bir karışıklık çıkıyor. Bazı oyuncular, "bedava para" olarak gördüklerinden dolayı bu paraları toplamayı tercih edebiliyorlar ve Rockstar'ın dandik ban sistemi tarafından hileci olarak işaretlenip banlanıyorlar!

Drucifer da bu başkasının yaptığı değişiklik (modding) işinin kurbanı oluyor ve imkansız miktarda para kazanmaktan dolayı oyundan atılıyor (banlanıyor).

Drucifer, işlemediği bu suçtan dolayı cezalandırıldığı için Rockstar destek birimi ile iletişime geçiyor ancak kendisine cevap olarak gönderilen e-postada, durum ile ilgili bir şey yapılamayacağı söyleniyor.

Aslında Rockstar tarafından yapılan açıklamada bu tür başkasının yaptığı "bedava para" hilesinden etkilenen kullanıcıların banlanmayacağı belirtilmişti ama sistem hile yapan ile yapmayanı ayıramayacak kadar aciz durumda. Zaten oyunu baştan hileye bu kadar açık yapmış bir firmadan ne bekliyorsun ki?

İşin acayip kısmı buradan sonra başlıyor aslında. Durumu Rockstar destek birimi aracılığı ile çözemeyeceğini anlayan Drucifer, kendi yöntemleri ile çözmeye karar veriyor ve kendisine belirli bir para karşılığında yardım edebileceklerini bildiği bazı hacker'lar ile iletişime geçiyor (artık ban işlemini modder değil hacker halleder). Bulduğu en güvenilir gözüken hacker ile görüşerek oyundaki hesap bilgisini veriyor ve belirli bir ödeme yapıp yaklaşık 15 dakika sonra karakterine geri kavuşuyor. Yani bildiğin dinsizin hakkından imansız geliyor.

Yani hacılar sonuç olarak GTA Online tam bir fiyasko olarak PC'de yoluna devam ediyor. Ben, Rockstar gibi büyük bir firmanın, yapılacağı bu kadar bariz olan hack, mod gibi işler için önlem almamış olmasını halen anlayamıyorum.

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

  • Reply yunus 25.05.2015 at 22:24

    Konsol candır No Hack No Cry

  • Reply osman 06.06.2015 at 19:07

    Cahil akadaşlar, hack ve cheatlerin PC ile alakası yok. Tamamen Rocstar’ın ahlaksız bir firma olmasıyla alakalı. Şu an PC ‘de varolan hacklerin tamamı 2013’de de varolan hacklerdir. Şu an ps3 ve xbox lobbyleri tam bir hack çöplüğüdür.
    Rockstar aynı haltı GTA 4’de yaptı, hileden oynanamaz hale geldi. Şimdi sıra gta V’de. Adamlar cebimizden 180 TL’yi alıyor ve gerisini umursamıyor. Rezil, ahlaksız bir firma!!!

  • Yorum Yaz