Değişik, İş Dünyası, Yemek

KFC’den Müşterilerine Kağıt Klavye! (video)

20.05.2015

Oha oha oha! Walla süper bir fikirle gelmiş KFC yetkilileri helal olsun diyorum.

ABD merkezli fast food zinciri Kentucky Fried Chicken (KFC), yemek yerken elleri yağlanan müşterileri cep telefonlarıyla ilgilenebilsin diye çok yenilikçi (bence muhteşem) bir fikre imza atmış.

Tavuk ürünleri satan fast food zincirinin menüleri genellikle çatal-kaşık kullanmadan tüketildiği için tüketicilerin en çok şikayet ettiği noktalardan birisi yağlanan eller oluyor. Şirket ise yemek yerken elleri yağlandığı için akıllı telefonuna dokunamayan tüketicileri düşünerek bir çözüm geliştirmiş durumda.

Tepsilerin zemininde bulunan kağıtlara klavye ekleyerek bu problemi çözmeyi seçen şirket, bu şekilde tüketicilerin yemek yedikleri sırada klavye ile mesajlaşmalarına olanak sağlıyor. Bluetooth ile akıllı telefonlarla bağlantı kurabilen bu klavye, telefondaki her uygulama ile bilikte kullanılabiliyor.

Almanya'da başlatılan bu yeni uygulamada, dileyen müşterilerin kağıt klavyeyi yanlarına alıp götürebilecekleri de belirtiliyor ve açıklamalara göre 0.4 mm kalınlığındaki klavyeye çok fazla ilgi gösterilmiş ve hepsi tüketiciler tarafından bitirilmiş durumda. Uygulamanın devam edip etmeyeceği, veya başka ülkelerde uygulanıp uygulanmayacağı ise merak konusu.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz