Oyun

Steam’de Hilecilere Oyun Yasağı Geliyor!

03.05.2015

Valve, PC'nin kral oyun platformu Steam'e yeni ve büyük bir değişiklik daha ekliyor. Bundan sonra Steam içindeki bir oyunu geliştiren firma, hile yapan oyuncuların oyunlarına erişimini engelleyebilecek.

Valve'nin ünlü VAC sisteminin yanında geliştiriciler, kendi hile karşıtı (anti-cheat) yazılımlarını kullanarak, kuralların dışına çıkan oyuncuları belirleyebilecekler. Bu belirlemenin ardından Valve'ı konu hakkında bilgilendirecekler ve Valve, bildirilen oyuncular için hesaba özel oyun yasağını aktif edecek.

Steam Community'den yapılan duyuruya göre "oyun yasağının uygulanması kararında bütün sorumluluk geliştiriciye ait" ve Valve geliştiriciden bir talep gelmediği sürece oyun yasağı uygulamayacak.

 

Yani Steam'in oyunların güvenliğini sağlama konusunda (Valve oyunları haricinde) bir derdi olmaması mantıklı zaten. Şu anda asıl mesele, oyun firmalarının anti-cheat sistemlerinin ne kadar başarılı olacağı. Bilindiği üzere PunkBuster gibi tanınmış yazılımların yanında firmalar kendilerine özel yazılımları da kullanabiliyor ve bu da anti-cheat konusunda büyük bir karmaşanın bizi beklediği anlamına geliyor. Bu yazılımlar arasındaki fark yüzünden ilerleyen dönemlerde çok alakasız şekillerde oyunlara erişimi engellenen (ban) kullanıcılar göreceğimiz hemen hemen garanti. 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

  • Reply Can 04.05.2015 at 01:49

    Başta CS:GO olmak üzere bir çok oyunda ciddi hileci sıkıntısı var ve önünü alamıyorlar. Umarım becerirler de keyfini süreriz.

  • Yorum Yaz