İş Dünyası

Sony, 2015 İlk Çeyreğinde 1.1 Milyar Dolar Zarar Etti

01.05.2015

Wayyanasını yaa 2014'ü güzel kapatan ve PlayStation 4 satışları gayet bomba gibi giden Sony'den beklemezdim hiç böyle bir durum.

2015 yılının ilk çeyreğine ait finansal raporlarını açıklayan şirketlerin arasına Sony de eklendi ve pek iç açıcı olmayan bir mali rapor yayınladı.

1 Ocak - 31 Mart 2015 dönemlerini kapsayan rapor, şirketin toplamda 1.1 milyar dolar zarar ettiğini gözler önüne seriyor. Geçtiğimiz yılın son çeyreğini 567 milyon dolar kar ile kapatan şirketin hemen bir sonraki dönemde bu kadar zarar etmiş olması çok garip karşılandı ve zararın büyük kısmını mobil departmanın oluşturması da dikkat çekti.

Oyun konsolu gibi yüksek gelire ulaşan departmanlar bile mobil bölümün zararını kapatmayı başaramadı. Sony gelirlerinin büyük bir kısmını sensör satışlarından elde ederken, geçtiğimiz yıl hack skandalıyla uzun süre gündeme gelen Sony Pictures bölümü de gelir sırasında şirketin ikinci dayanağı oldu. PlayStation kanadında da satışlar başarılı bir şekilde devam ederken bu bölüm şirketin en çok gelir getiren üçüncü departmanı olarak açıklandı.

Daha önce mobil bölümün satılacağı iddiaları gündeme gelmiş ancak Sony bu iddiaları yalanlamıştı ancak işler böyle devam ederse satış dedikoduları gerçeğe dönüşebilir.

Yine de geleceğe umutla bakan şirket (canım benim), 2015 yılı sonucunda 1.1 Milyar dolar net kazanç elde etmeyi bekliyor. (hadi bakalım)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz