İnternet

WordPress 4.2 Sürümü Çıktı!

24.04.2015

Oh adamım WordPress tarafında ilginç olaylar oluyor. Daha 3 gün önce (21 Nisan'da) 4.1.2 sürümü yayımladılar ve dün (23 Nisan'da) 4.1.3 sürümü ile beraber 4.2 sürümü çıktı. Benim web sitelerimden bazıları 4.1.3 sürümüne otomatik olarak güncellendi, bazıları 4.2 sürümüne otomatik olarak güncellendi yani anlayacağınız çarşı karıştı. Muhtemelen sağlam bir güvenlik açığı sözkonusu oldu ve bunu gidermek için yapılan bir işlem başka sorunlara sebep oldu falan filan.

Sonuç olarak WordPress 4.2 sürümü yayınlandı ve bakalım neler varmış bu yeni sürümde:

Press This (Bas Bunu) Aparatı

Toplayın, düzenleyin, yayınlayın. Yeni ve geliştirilmiş Press This (Bas Bunu) aparatını yakından tanıyın. Araçlar menüsünden Bas Bunu aparatını tarayıcınızın yer imleri çubuğuna ya da mobil cihazınızın ana sayfasına ekleyin. Bir kere kurulduktan sonra şimşek hızıyla içerik paylaşabilirsiniz. En sevdiğiniz videoları, görselleri ve içeriği hiç olmadığı kadar kolay ve çabuk paylaşabilirsiniz.

Efenim WordPress'te Araçlar -> Uygun Durumdaki Araçlar menüsüne gidiyorsunuz ve Press This aparatını yer imlerinize (Bookmarks) ekliyorsunuz. Sonrasında herhangi bir sayfada beğendiğiniz bir şey olduğu zaman yer imlerinizden bu eklediğiniz adrese tıkladığınızda çat diye gezindiğiniz sayfa ile ilgili yazı yazabiliyorsunuz.

Genişletilmiş Karakter Kümesi Desteği

Lisanınız ne olursa olsun, artık WordPress ile yazmak çok daha kolay. WordPress 4.2 pakete dahil olarak bir çok yeni karakter kümesi destekliyor, Çince, Japonca, Korece karakterler, müzik ve matematik sembolleri ve hatta hiyeroglifler de dahil.

Emoji Desteği

Bu karakterleri kullanmıyor musunuz? Yine de eğlenebilirsiniz — WordPress artık emojileri destekliyor! Yaratıcı olun ve içeriğinizi 💙, 🐸, 🐒,🍕 ve daha bir sürü emoji süsleyin.

Özelleştiricide Temalar Arası Geçiş Yapın

Özelleştirici içinden yüklü temalarınıza göz atın ve önizleme yapın. Temanızın içeriğiniz ile uyum içinde olduğundan emin olarak sitede yayına alın.

Daha Fazla Gömme (Embed) İmkanı

YouTube linklerini yazınıza eklediğiniz anda Youtube Video Player'ının oluşturulması işlevi geliştirilmiş. Tumblr.com ve Kickstarter üzerinden bağlantıları yapıştırın ve sihirli bir şekilde düzenleyicide yaşam bulmalarını seyredin. Her sürüm ile beraber düzeneleme deneyiminiz çok daha bütün hale geliyor.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

  • Reply emre 25.04.2015 at 12:39

    bu güncellemeyi kurmalımıyım

  • Reply ebolax 25.04.2015 at 12:41

    Yani WordPress sisteminde çekindikleri bir açık olmasaydı bu kadar ardı ardına güncelleme yayınlamazlardı. Bence kurmalısınız.

  • Yorum Yaz