Spor

NBA’de 2015 Playoff Tablosu Belli Oldu

16.04.2015

NBA'de Playoff'ta yer kapma mücadelesi son topa kadar devam etti ve Türk basketbolculardan sevinen taraf Ömer Aşık olurken, Enes Kanter üzüldü

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA'de normal sezonun son maçları oynandı. Aynı dereceye sahip olan Ömer Aşıklı New Orleans Pelicans ve Enes Kanterli Oklahoma City Thunder maçlarını kazandı ve aynı galibiyet yüzdesine sahip olmalarına rağmen averaj ile playoff'a kalan takım New Orleans Pelicans oldu.

New Orleans Pelicans ile San Antonio Spurs arasında final gibi bir maç oynandı. Ben San Antonio'nun bu kadar ciddiye alacağını sanmazdım açıkçası ama tam kadro olarak sonuna kadar mücadele ettiler. New Orleans Pelicans, maça çok iyi başlayarak ilk çeyrekte 15 sayı fark yakaladı. San Antonio Koçu Gregg Popovich, ilk yarının kalanında bench oyuncularıyla oynadı. İkinci yarıda as oyuncularını tekrar sahaya süren San Antonio geri dönemedi ve Anthony Davis'in olağanüstü performansıyla Pelicans kazanarak playoff kapısını açtı. Üstüste 11 galibiyet alarak Batı'da ikinci sıraya yükselen San Antonio ise tek mağlubiyetle 6. sıraya indi.

Oklahoma City Thunder ise beklendiği üzere, Milwaukee deplasmanında ilk çeyrekte 47 sayı atarak maçı 12 dakikada bitirdi. Russell Westbrook ilk yarıyı 34 sayıyla kapatarak kariyer rekorunu kırdı. Rahat bir galibiyete ulaşan Thunder, New Orleans'ın kazanmasıyla playoff dışında kaldı. Bu arada NBA'de sayı kralı, sezonu 28 sayı ortalaması ile noktalayan Russell Westbrook oldu. 

Doğu'da da çekişme büyüktü. Geçtiğimiz Salı gecesi Boston'ın 7. sırayı almasından sonra Brooklyn ve Indiana 8. sıra için kapışıyordu.

Indiana'nın 1 galibiyet gerisinde son maça giren Brooklyn Nets, Orlando Magic deplasmanında ilk yarıyı geride kapattı, uzun süre zorlanmasına rağmen maçın sonunda galibiyete ulaşarak Indiana maçının sonucunu beklemeye başladı.

Indiana Pacers ise Memphis Grizzlies deplasmanında ilk çeyreği önde geçti ancak ikinci çeyreği 32-17'lik skorla geçince devreye 13 sayı geride girdi. İkinci yarıda geriye dönmeye çalışan Pacers'ın playoff umutları Marc Gasol karşısında duvara vurdu. Maçı 12 sayı farkla kaybeden Indiana, aynı galibiyeti elde etmiş olsa da aralarındaki maç averajından ötürü playoff biletini Brooklyn Nets kapmış oldu.

NBA'DE PLAYOFF 1. TUR EŞLEŞMELERİ

DOĞU KONFERANSI

Atlanta Hawks - Brooklyn Nets

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks

Toronto Raptors - Washington Wizards

BATI KONFERANSI

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans

Houston Rockets - Dallas Mavericks

LA Clippers - San Antonio Spurs

Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers

Tabi ki artık playoff'ları izleyeceğimiz için bütün maçlar çekişmeli ama bu sene özellikle LA Clippers - San Antonio Spurs serisi ilk turun kaçmayacak serilerinden olacaktır.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz