İnternet, İş Dünyası

Google, Twitter’ı Satın Almak İstiyor!

09.04.2015

Son günlerde ortalarda dolaşan bir iddia, "oha yok artık!" diyebileceğimiz kıvama gelmiş durumda. Dünyanın en büyük arama motoru olan, internet devi Google, mikroblog sitesi Twitter'ın peşine düşmüş diyollaaar!

İddia olmasına iddia ama olayın söylentisi bile yetmiş ki Twitter'ın hisseleri söylentilerden sonra %4'lük bir artış göstermiş (%4 nedir arkadaş söylenti falan değil bu, gerçek olacak demek ki). Hatta yine söylentilere göre satın alma işlemi için yetkilendirilen banka Goldman Sachs oldu falan da diyollaar.

Ortaya çıkan söylentilerden sonra Twitter'ın piyasa değeri 34 milyar dolara yükselirken, Google'ın piyasa değeri 367 milyar dolara çıktı.

Aslında biz Cumhurbaşkanı "faizleri indirin" dediği zaman böyle değerlerin değişmesine alışığız ama demek ki Amerika'da bu işler böyle oluyor :)

Google+, Buzz gibi servislerden umduğunu bulamamış olan Google, "burada yapılmışı var" mantığını benimsemiş gibi görünüyor. Satın alma işlemleri için banka bile belli olduğuna göre büyük olasılıkla gerçekleşecek bu işlem. Yani en azından Google'ın Twitter'ı satın almak istediği kesin diyebiliriz ama Twitter bu işe ne der bilemeyiz tabisi.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz